iphone-charger2Naše oblíbená společnost Apple si během května najala inženýry ze společnosti uBeam. Nově najatí inženýři mají pracovat na revolučním bezdrátovém nabíjení, kterého se máme dočkat v budoucí generaci jablečného telefonu. Společnost uBeam se zabývá vývojem bezdrátového nabíjení.



Tento typ nabíjení je velmi elegantní řešení, protože není potřeba vždy hledat nabíjecí kabely, které se vám někde válí na zemi.

Na trhu existuje mnoho chytrých telefonů, které mají podporu pro bezdrátové nabíjení. Jedná se ale o typ nabíjení, kdy telefon musíte položit na speciální podložku a pak se telefon začne nabíjet. Toto nabíjení má velkou nevýhodu a to, že v průběhu nabíjení nemůžete s telefonem nijak manipulovat, ale musí ležet stále na podložce. Pro Apple není tento způsob elegantním řešením a proto pracuje na svém bezdrátovém nabíjení, kdy by mohlo jít telefon nabíjet dálkově. Například sednete si do své pracovny, kde máte umístěnou hlavní nabíjecí základnu a telefon se začně nabíjet.

uBeam-offers-long-range-Wi-Fi-like-wireless-charging-technology-2-1024x575

Podle spekulací chce tento způsob nabíjení Apple uvést už příští rok a proto také začal na tento vývoj najímat speciální inženýry z firmy uBeam, kteří pro firmu v minulosti pracovali.

Zdroj: macrumors.com