Chinese-app-store-visitors-must-now-be-identified-with-names-kept-on-a-list-for-60-daysNové předpisy v Číně se stali naprosto nesmyslnými a to z důvodu toho, že nařizují mobilním výrobcům a operátorům sledovat každého uživatele, který navštíví skrze svůj telefon obchod s aplikacemi a jeho jméno ponechat na seznamu po dobu 60 dnů. Pokud uživatel zveřejní zakázaný obsah, musí to být nahlášeno vyšším autoritám.



Kromě toho musí mít ověřenou totožnost všichni vývojáři aplikací a jejich uživatelé musí povolit shromažďování informací, včetně údajů o místě nebo seznamu kontaktů. Nová pravidla byla zveřejněna dnes ráno a týká se i těch největších společností jako je Apple (App Store) a Google (Google Play).

Sledováním těchto obchodů s aplikacemi chce vláda a vyšší orgány sledovat a rychle regulovat zakázaný obsah, jako je například sledování porna nebo kritika vlády. Nová pravidla mají dopad i na čínský vyhledávač Baidu, který musí mazat zakázaný obsah o ověřovat totožnost uživatele, který na stránky vstoupí.

Zdroj: phonearena.com