macOS Sierra 10.12 iconHodně uživatelů jablečných zařízení, se po představení nového operačního systému macOS Sierra těší na jeho finální verzi. Někteří jsou tak unešení novými funkcemi v nejnovějším systému, že rozhodně do podzimního představení oficiální verze nevydrží a chtějí si vyzkoušet první betu.



Pokud patříte mezi uživatelé, kteří si chtějí nový systém už teď vyzkoušet, přinášíme jednoduchý návod jak na to.

 

Vše co k tomu budete potřebovat, je nejnovější vývojářská beta macOS Sierra a USB flash disk. Stáhněte si tedy macOS. Po stažení jděte do složky Aplikace, kterou naleznete v levé části Finderu. Stažený soubor by měl být pojmenován Install 10.12 Developer Preview.app.

Jak vytvořit bootovací USB:

 

  1. Připojte své USB zařízení a naformátujte jej.
  2. USB zařízení přejmenujte na SierraInstaller (bez mezer).
  3. Spusťte aplikaci Terminál a zadejte tento příkaz:            sudo /Applications/Install\ 10.12\ Developer\ Preview.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume /Volumes/SierraInstaller –applicationpath /Applications/Install\ 10.12\ Developer\ Preview.app –nointeraction &&say Done
  4. Zkontrolujte zda výše zadaný příkaz je napsán korektně a stiskněte klávesu Enter.
  5. Příkazový řádek bude vypisovat různé zprávy, které jsou pro vás nepodstatné. Pří zobrazení zprávy Done je bootovací USB disk hotov.
  6. Vypněte aplikaci Terminál.

Celý proces zabere nějaký čas. Záleží na rychlosti vašeho USB zařízení. Nyní stačí jen restartovat váš Mac a při bootování systému podržet klávesu Option. Vyberte vaše bootovací USB se systémem macOS Sierra.

Varování: Před instalací systému nebo jinou manipulací se stávajicím systémem, vždy proveďte zálohu svých dat!

Zdroj: osxdaily.com