MacBook Pro icon ApplenovinkyJe to jen pár dní, kdy český designér Martin Hájek ukázal, jak by mohl vypadat letošní MacBook Pro 2016. Nový MacBook by měl podle uniklých informací přijít se speciálním OLED displejem, který bude umístěn nad klávesnicí. Tento displej by měl zobrazovat různé informace a také by měl obsahovat ovládací prvky MacBooku Pro.



Před pár dny nám Martin Hájek ukázal, jak by měl vypadat letošní MacBook Pro, jenž by podle uniklých informací měl disponovat speciálním OLED displejem nad klávesnicí, který by ukázal informace o jednotlivých aplikacích. Martin Hájek nám předvedl svůj koncept na obrázcích, ovšem tentokrát je na čase, abychom se podívali na video, které ukazuje jak celý koncept funguje v praxi.

Martin Hájek na videu prezentuje, že by se OLED panel měnil podle toho, jakou aplikaci máte zrovna otevřenou nebo co si přejete na panelu zobrazit. Na videu můžete vidět, že Hájek ukazuje, že by panel mohl částečně nahradit horní lištu z macOS, která slouží pro zobrazení stavu baterie, aktuálního data atd.

V případě uvedení OLED panelu je celkem jisté, že by Apple otevřel vývojářům cestu a ti by mohli najít jak velice efektivně využít tuto novou součástku MacBooku Pro.

https://https://www.youtube.com/watch?v=rWDSZO1f4sw