googleg_standard_color_bg_512in800dpApple minulý rok v červnu zavedl speciální dvoufázové ověřování, které slouží ke zvýšení bezpečnosti Apple ID. Dvoufázové ověřování funguje na principu, že je ověřeno pomocí jiného zařízení, zda se skutečně jedná o danou osobu, která se k účtu přihlašuje.



Společnost Google nyní přišla s nápadem, jak tento celý proces jednoduše zefektivnit. Pokud jste majitelem Android nebo iOS zařízení a používáte nějakou aplikaci od Google a máte aktivováno dvoufázové ověření ve svém účtu. Po vybrání dvoufázového ověření, zvolíte alternativní telefon, na který se bude odesílat ověřovací kód.

Při přihlášení ke Google stačí zadat své heslo a počkat až vám na telefon dorazí kód, který opíšete a tím přihlášení potvrdíte.

Mezi největší novinku dvoufázového ověření od Googlu, lze považovat efektivní využití iPhonu s Touch ID. Doposud totiž bylo možné schvalovat přihlášení jen na telefonech s Androidem. Nyní si stačí na iPhonu nainstalovat aplikaci Googlu a přihlásit se v ní.

Zdroj: idropnews.com