Apple Campus 2Společnost Apple je známá tím, že propaguje ekologicky šetrnou výrobu svých výrobku. V novém sídle, které má název Campus 2 se Apple rozhodl investovat do ekologicky šetrných palivových článků. Tyto články poskytla společnost Bloom Energy.



Jedná se o stejnou společnost, která již v minulosti zajištovala podobné řešení pro datové centrum, které se nachází v Severní Karolíně. Apple Campus 2 tak bude zcela nezávislý na dodávkách elektrické energie od vnějších zdrojů.

Velkou část spotřeby energie pokryjí solární panely, které budou umístěny na střeše Campusu 2. Zbytek obstarají palivové články. O jaký typ palivových článků se bude jednat není zatím známo. Podle spekulací by se mělo jednat o model Energy Server 5 (ES5). Tento model je specifický v tom, že může dosáhnout dvojnásobného výkonu v porovnání s předchozími verzemi.

Projekt Apple Campus 2, který se zrodil ještě z myšlenek Steva Jobse, je stále ve fázi výstavby a předpokládaný termín dokončení by měl být začátkem přištího roku.

Zdroj: appleinsider.com