spotify_music_iconSpotify dosáhlo milníku 100 milionů uživatelů ve streamování hudby, pouze 30 milionů uživatelů je však platících. Pro srovnání Apple Music nabízí tříměsíční zkušební dobu zdarma a dále můžete využívat službu pouze při pravidelném měsíčním tarifu.



Eddy Cue minulý týden oznámil na jevišti WWDC, že Apple Music má nyní 15 milionů placených předplatitelů. Spotify je na trhu streamovací hudby o mnoho let déle, než Apple Music, ale jeho hlavní výhodou je možnost využívání služby zdarma. Samozřejmě se přehrává uživatelům reklama, ale zákazníci mohou zcela bez omezení poslouchat svojí oblíbenou hudbu.

apple-music-compare-100663146-origI když Apple není příliš daleko od Spotify v počtu přeplatitelů od roku 2016, kdy Apple Music vzniklo, tak přeci jen cesta Spotify se zdá být o dost lákavější pro uživatele a není se čemu divit. Lidé jsou stále zvyklí mít na internetu vše zdarma. Pokud si ovšem založíte rodinu ve Spotify, kde může mít rodina maximálně 6 členů, tak výjde měsíční poplatek za službu v přepočtu 40,- Kč měsíčně.

Ano, Apple Music nabízí také založení rodiny, ovšem musíte počítat s tím, že všichni její členové budou nakupovat v App Storu a iTunes Storu na jednu platební kartu a to konkrétně zakladatele virtuální rodiny. Proto už není tato možnost příliš výhodná např. pro partu přátel.

spotifyZdroj: 9to5mac.com