Steve_jobs_WWDC_2011_1Zpráva z Guardian odhalila prototyp malého a lehkého autíčka s názvem „V-Vehicle“, kterému v roce 2010 věnoval pozornost i sám Steve Jobs. Utajovaný projekt byl pod vedením Bryana Thompsona, který v květnu 2010 obdržel od Jobse e-mail, ve kterém se Jobs o toto vozidlo zajímal.



O několik hodin později se poté Thompson a jeho malý tým se Stevem Jobsem sešel v Palo Altu. Thompson doufal, že s „V-Vehicle“ naruší automobilový průmysl. Lehký vůz měl být postaven z levnějších materiálů a jeho cena se měla pohybovat okolo 335 tisíc českých korun. Díky tomu, že bylo tělo automobilu vyrobeno z polypropylenu a skelných vláken, se zredukovala jeho váha o 40 % oproti běžným vozům, které jsou vyrobené z oceli. Díky tomu mohlo být až o 70 % levnější.

Během 15 minutového rozhovoru Jobs Thompsona naučil mnohem více o plastech a dalších informací, na které přicházel během studia na univerzitě a to v různých kombinacích. Jobs poté Thompsonovi řekl, aby se snažil plast zdůraznit místo toho, aby se ho snažil schovat. Řekl mu také tipy, jak vylepšit interiér vozu. Kvůli tomuto setkání se poté Thompson rozhodl celý design změnit a přepracovat.

Nejsmutnější na tom je ovšem to, že tento projekt skončil kvůli nedostatku finančních prostředků. V roce 2015 tak Thompson prodal designové patenty a všechny věci s tím spojené. Nyní se plánuje, že by se vůz mohl začít vyrábět v Itálii.

Zdroj: iphonehacks.com