applenovinky_logoPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 18. července do 24. července dělo okolo společnosti Apple? Nejdůležitějšími tématy měsíce je bezpochyby datum představení iPhonu, rozšíření Apple Pay a několik úniků iPhonu 7.



Víme možné datum představení další generace iPhonu

Představení dalšího iPhonu se nám blíží a my s jistotou můžeme říct, že se ho dočkáme v září, tak jako každý měsíc. Konkrétní datum ale není stále jisté a 100% potvrzené nebude dokud Apple nerozešle pozvánky. Tweet na Twitteru nám ale datum prozradil.

airpods-iphone-7-renders náhled

Hacker, který se naboural do několika Apple a Google účtů půjde do vězení

Muž z Oregonu, který se začátkem tohoto roku přiznal k tomu, že se hacknul do skoro 400 emailových adres od Googlu a Applu, si ve čtvrtek vyslechl svůj verdikt. Andrew Helton si tak půjde do vezení odpykat trest na 6 měsíců.

Apple Watch jsou stále skoro 3-krát více populárnější než hodinky od Samsungu

Podle posledních údajů firmy IDC tvořil prodej hodinek Apple Watch skoro polovinu všech prodaných kusů. Zatímco za druhé čtvrtletí prodal Apple asi 1,6 milionu kusů Apple Watch, Samsung nedokázal překonat ani milion – zastavil se na 600 tisících.

Apple se posunul na první příčku mezi nejlepšími firmami

Futurebrand každoročně zveřejňuje seznam stovky firem, které se tak zařadí mezi ty nejoblíbenější. Zatímco Apple se minulý rok umístil na druhém místě, letos se dokázal dostat na první.

Apple Car by mělo dorazit nejdříve za 5 let

První spekulace o tom, že Apple plánuje svůj vlastní automobil, se objevily už minulý rok a později to potvrzovaly i přestupy zaměstnanců z ostatních firem. Vůbec poprvé jsme ale měli spatřit auto od Applu už v roce 2019 a to se nyní mění.

ios in the car icon icar apple

Zapomeňte na Skylake – nové MacBooky Pro by měly mít ještě lepší procesory

Spousta lidí byla poměrně zklamaná, když Apple na WWDC nepředstavil novou generací MacBooků Pro, jak se dříve očekávalo. Možná je to ale dobře, protože Intel tento týden představil svou zcela novou generaci procesorů, které už mimo jiné rozeslal mezi další výrobce.

Stalo se také:

Uniklo video a fotografie ukazující iPhone 7 a 7 Plus

a svět opět uniklo několik dalších snímků a dokonce i video, které porovnává loňský iPhone 6s s možným iPhonem 7.

Charitativní aukce počítače Apple I by se mohla vyšplhat na rekordních 25 milionů

Neuvěřitelně vzácný a jedinečný počítač Apple I se stane hlavním hitem aukce příštího týdne v Americe – je také dost možné, že bude prodám za zatím nejvyšší částku, za jakou byl počítač, na kterém pracoval Jobs a Woz, prodán.

apple-1-computer

Apple bude nabízet limitovanou edici řemínků pro Apple Watch v průběhu olympiády

Apple se rozhodl angažovat i na letošní olympiádě a to tak, že bude prodávat limitované řemínky pro Apple Watch. Ty dostanou vzhled vlajek některých států, dohromady čtrnácti, ovšem koupit půjdou pouze v brazilském Apple Storu.

Hackeři kradou hesla ze starších verzí operačních systémů

Pokud jste ještě neaktualizovali na nejnovější verzi u vašeho Apple zařízení, měli byste to udělat. V iOS, OS X, tvOS a watchOS se totiž objevila závažná chyba, která útočníkovi dokáže poměrně lehce získat hesla, která jsou pro vás jinak důvěrná.

mac-flashback-virus-1500x989

První Apple Store v Brooklynu bude otevřen 30. července

Apple konečně aktualizoval svou webovou stránku, konkrétně sekci pro Apple Story, kde se objevil jeden nový – Apple Store v Brooklynu.

Brikk spustil předobjednávky pro diamantovou edici iPhonů

okud se už teď bojíte, že iPhone 7 nepřinese žádnou designovou změnu oproti současným „šestkovým“ modelům, tento článek je přímo pro vás. Brikk, společnost, která dělá neobyčejné věci ještě více neobyčejnými, totiž spustila předobjednávky na iPhone 7 v jejich diamantové edici.

iPhone SE tvoří 16% všech prodaných iPhonů v USA

iPhone SE Rose Gold icon applenovinky

Apple Pay oficiálně spuštěna v Hong Kongu

Služba Apple Pay v poslední době zažívá velký boom. Nedávno jsme psali, že se tento platební systém spouští ve Švýcarsku. Včera byla služba spuštěna ve Francii a dnes právě v Hong Kongu.  Služba podporuje největší výrobce karet jako je Visa, MasterCard a American Express.

Americké speciální jednotky přecházejí na iPhone

Americké velitelství speciálních operací (US SOCOM) je vojenskou institucí, která má pod sebou speciální jednotky ze všech vojenských sborů amerických ozbrojených sil (armáda, letectvo, námořnictvo, atd).

Apple tento týden zveřejnil dohromady čtyři reklamy, na první dvě se můžete podívat zde a na druhé zde.

veverka