iphone-7-iconOd roku 2014 již po třetí představil Apple svůj nový iPhone ve dvou velikostech. Klasický 4,7“ model a poté také model Plus s 5,5“. V roce 2014 i 2015 však šel na odbyt menší 4,7“ mnohem více a statistiky hovořily jasně. Tento rok je to však jiné. Počet prodaných kusů obou velikostí je velmi vyrovnaný, a dokonce je na tom iPhone 7 Plus lépe než iPhone 7. V tomto článku vám sdělím 7 důvodů proč tomu tak je.



1. Rozlišení displeje

iPhone 7 Plus disponuje rozlišením 1920x 1080 pixelů, při hustotě 401 pixelů na palec, zatímco menší iPhone 7 má rozlišení pouze 1334x 750 pixelů, kdy na palec spadá 326 pixelů

2. RAM

Tady je rozdíl jednoznačný. iPhone 7 Plus se může pyšnit 3GB paměti RAM, což zajišťuje naprosto plynulý a hladký běh celého systému. 4K video i ty nejnáročnější hry zvládne levou zadní. iPhone 7 vlastní 2GB RAM, což je také skvělé, ale přece jen 3 jsou 3.

3. Použití v širokoúhlém režimu

iPhone 7 Plus disponuje několika funkcemi kterými menší 7 ne. Jednou z těchto funkcí je použití iPhonu v širokoúhlém režimu, což na 7 nejde. Toto je nepochybně výhoda, ale ne jedna z těch zásadních.

4. Zoom

Nyní se dostáváme k jednomu z nejdůležitějších faktorů, ve kterých má 7 Plus rozhodně navrch. Tímto faktorem je fotoaprát a iPhone 7 Plus má totiž dvě čočky a při zoomování se kvalita fotky nijak nezhorší.

5. Výdrž baterie

Další značný rozdíl. iPhone 7 Plus disponuje baterií o velikosti 2910 mAh, zatímco iPhone 7 vlastní pouze 1960 mAh. Myslím že tady netřeba nic dodávat. iPhone 7 Plus vám vydrží na baterce při plném vytížení od rána do večera. Při mírnějším používání absolutně bezproblému dva dny.

6. Stereo reproduktory

Apple tento rok představil úplně první iPhone se stereo reproduktory. Tímto iPhonem je právě iPhone 7 Plus a musím říct, že zvuk zní absolutně nádherně a zážitek při sledování videií a filmů je ještě mnohem lepší.

7. Větší telefony jsou budoucnost

A nakonec takováto třešnička. Každým rokem jsou telefony větší a větší. Za několik let bude 5,5“ pravděpodobně úplně standartní velikost. Pokud si neplánujete kupovat každý rok nový iPhone, tak Pluskový bude “in“ i za pár let!

Zdroj: iPhonehacks.com