lightroom icon logo adobeAdobe aktualizoval svou populární aplikaci Lightroom pro iOS a to s možností využít rozšířené funkce kamery u iPhonu 7 a iPhonu 7 Plus. Nejnovější verze, v2.5.2, přináší nové snímací profily pro obě nové zařízení. U iPhonu 7 Plus jsou navíc k dispozici lepší funkce pro duální fotoaparát.



Aktualizace také přináší vylepšené barvy, šum a profily objektivů pro Adobe DNG formát při použití ve spojení se sérií iPhone 7, což umožňuje fotografům upravovat obrázky a zároveň se vyhýbat viditelným deformacím obrazů vyvolané ztrátou dat a kompresí snímku.

adobelightroom-800x704

Kromě podpory formátu Adobe RAW, nová iterace Lightroomu podporuje široký barevný displej gamutu DCI-P3, který obsahuje iPhone 7 a 7 Plus a který byl nejprve viděný u 9,7 palcového iPadu Pro. Zlepšený standard nabízí o 25 procent více barev než sRGB.

Nejnovější aktualizace navazuje na tu poslední, verzi 2.5, která přinesla majitelům zařízení Apple vybavených 12-megapixelovým fotoaparátem schopnost pořídit RAW snímek, včetně iPhonu 6s a 6s plus, 9,7-palcového iPadu Pro a iPhonu SE.

Zdroj: macrumors.com