apple_logo_mask__1440x1440_by_shraknerSamsung Galaxy Note 7 není jediný smartphone, který má problémy s explozí. Nedávno se totiž objevily případy exploze telefonů, mezi kterými jsou zařízení jako iPhone 7 Plus, iPhone 7 a dvojice modelu iPhonu 6s Plus. Podle dnešních zpráv se ukázalo, že Apple tyto případy vyšetřuje.



Exploze iPhonu 6s Plus, který patřil majitelce, jež měla telefon pouhé tři měsíce, proběhla v noci a zničila jí noční stolek, stojany na Apple Watch a pár brýlí. Jí samotné se naštěstí nic nestalo. Ve tři ráno jí prý probudil kouř a zápach spáleného plastu. Její manžel neváhal a telefon ihned hodil do dřezu s vodou.

Další incident, který společnost Apple vyšetřuje, se stal studentovi uprostřed vyučování. Student měl telefon v zadní kapse a ten se z ničeho nic sám vznítil. Telefon měl přitom prý vybitou baterku a nebyl připojený ke zdroji napětí.

I když se společnost všem účastněným omluvila a nabídla náhradu za škody, nezachovala se k nim úplně nejlépe z lidského hlediska. Majitelka iPhonu 6s Plus totiž řekla, že jí Apple vynahradil způsobené škody (to znamená dva stojany na Apple Watch, noční stolek a pár brýlí a iPhone 6s Plus), ale navíc jí technik upozornil, že by měla přejít na nejnovější model s tím, že si doplatí rozdíl ceny. To od společnosti nebyl úplně správný krok, protože zde šlo o život člověka, který o něj mohl přijít kvůli jejich produktu.

Zdroj: phonearena.com