MacBook Pro 15 2016 touch barMáme dobrou zprávu pro ty, co přemýšleli o tom, že nově představený MacBook Pro nebude mít klasický 3,5mm sluchátkový konektor. Apple se setkal s velkou kritikou již v září.



V září Apple představil iPhone 7 bez 3,5mm portu, ale zřejmě tuto novinku neplánuje přenést do svých řad notebooků.

Tento krok by měl uklidnit cílené publikum MacBooku Pro, které se nebude muset trápit s tím, jaký adaptér použít nebo jak spárovat Bluethoot sluchátka / reproduktory. Hudební producenti, například budou moci připojit počítač přímo do svého aktuálního vybavení.

To se nám však nabízí nová výzva a nicméně: jak připojit sluchátka Lightning do nového MacBook Pro? Není jasné, zda Apple plánuje zavést takový adaptér (co dělá Lightning s 3,5mm adaptérem), pokud ne, mají společnosti třetích stran nad čím přemýšlet.

A nakonec, i kdyby se Apple rozhodl vynechat konektor sluchátek, neměl by to být takový problém použít spoustu dalších portů. Stejně tak už chybí MagSafe konektor pro nabíjení  a také tak tradiční USB porty, byli nahrazeny USB-C porty. Možná pro někoho nevýhodou bude chybějící slot na SD-karty.

Nový MacBook Pro začíná na cenovce 45 990,- Kč a už dnešním dnem startuje předprodej.

Zdroj: idownloadblog.com