bluetooth - iconPokud chcete propojit nový iPhone 7 nebo iPhone 7 Plus například se sluchátky, autorádiem, Apple Watch nebo reproduktory pomocí Bluetooth, můžete být zklamaní, protože to nebude fungovat. Zde vám přinášíme několik tipů jak to vyřešit.



Vyzkoušejte propojení přes Bluetooth s jiným zařízením 

Tímto krokem zjistíte, jestli je problém s iZařízením nebo Bluetooth příslušenstvím. Můžete například zkusit propojit dané příslušenství s Macem nebo PC a zjistit, jestli funguje všechno jak má.

Jak napravit propojení s iPhone 7 a 7 Plus?

Pokud zjistíte, že problém je u iZařízení, zde je několik řešení, které můžete vyzkoušet:

  1. Vypněte Bluetooth a iZařízení restartujte. Poté opět Bluetooth zapněte a pokuste se o propojení s příslušenstvím, pokud tento krok selže, zkuste následující.
  2. Běžte do Nastavení  a dále do Bluetooth. Kliknutím u daného příslušenství na ikonu se symbolem „i“ se zobrazí nabídka, ve které zvolíte možnost Zapomenout toto zařízení. Poté se znovu pokuste příslušenství s iPhone 7 spárovat.
  3. Pokud i předchozí způsob selže, můžete obnovit nastavení sítě. V tomto případě však přijdete o nastavení Wi-Fi. Jděte do Nastavení, dále do Obecné a vyberte možnost Obnovit. V nabídce klikněte na Obnovit nastavení sítě. A vaše iZařízení se poté restartuje.

Pokud jste však neuspěli ani s jedním z předchozích způsobů, je tu ještě jeden. Můžete obnovit veškerá nastavení. Není to sice ideální řešení, ale problém mohl nastat někdy při aktualizaci iOS. Tímto způsobem bude váš iPhone jako nový a proběhne čistá instalace iOS.

ios-10-control-center-6

Zdroj: iphonehacks.com