game center iconSpolečnost Apple v novém operačním systému iOS 10 kompletně předělala způsob, jak komunikovat s vaším spoluhráčem, protože došlo ke kompletnímu odstranění aplikace Game Center z operačního systému iOS. Game Center je teď integrován do iOS.



Největší novinkou je odstranění seznamu přátel, který je nyní už nepotřebný pro hraní s více hráči.

Jak odstranit všechny přátele z Game Center?  

Jděte do Nastavení -> Game Center -> Odstranit z Game Center přátele. Po kliknutí na vás vyskočí okno, ve kterém potvrdíte smazání všech přátel.

Jak pozvat přátele do Game Center?  

Pokud chcete nějaké přátele pozvat do Game Center a zahrát si s nimi určitou hru, musíte zvolit úplně jiný přístup než na jaký jste byli zvyklí ve starších verzích iOS. Pozvánku do hry musíte poslat přes aplikaci Zprávy. Důležité je to, aby daná hra měla podporu Game Center. Krásným příkladem je hra Doodle Jump.

Pak stačí jen otevřít hru, jít do nastavení Multiplayeru a vybrat možnost Pozvat přátelé. Budete přesunuti do aplikace Zprávy a vyberete kontakt, komu má být pozvánka odeslána.

game-center-multiplayer-ios-10

Další alternativou je zapnutí funkce Místní hráči. Tuto funkci naleznete v Nastavení -> Game Center. Po zapnutí funkce si můžete zahrát s ostatními hráči, kteří se nacházejí ve vašem okolí nějakou hru pomocí technologie Wi-Fi nebo Bluetooth.

Zdroj: idownloadblog.com