iPhone 7 restartování restartovaniApple trval na tom, aby jejich telefony měli malé displeje až do onoho kritického bodu, kdy uživateli iPhonů začali právě kvůli malým displejům přecházet na Android. Nicméně, i po představení větších telefonů společnost stále cítila povinnost, aby jejich telefony obsahovali funkci, která by pomohla uživatelům dosáhnout na každý bod obrazovky.



Tak Apple vytvořil funkci, která se jmenuje Reachability, neboli Dosažitelnost: Dvakrát kliknete na domovské tlačítko a obrazovka se vám posune níž, abyste mohli dosáhnout i na ten nejvyšší bod displeje.

Nicméně to vypadá, že si lidé na větší obrazovky zvykli a nemají problém ovládat celý displej pomocí jedné ruky a palce. Když se nad tím zamyslím z mého pohledu, je pravda že ihned po zakoupení iPhonu 6 jsem funkci pár dní využíval, ale teď nemám problém s tím dosáhnout na i ten nejvyšší bod obrazovky.

A mající takovou klávesovou zkratku, kterou dnes už nejspíše nikdo nepoužívá je trochu naivita. Společnost by se mohla zaměřit na jiné funkce, jako například vytažení foťáku přímo z domovské obrazovky. Ale jako vždy o všem rozhodují hlavně zákazníci, proto se ptám: Používáte tuto funkci, nebo jste na ni stejně jako já zapomněli?

Zdroj: phonearena.com