Steve-Jobs-was-still-working-on-TV-after-stepping-down-as-CEOPátého října to bylo přesně pět let od úmrtí spoluzakladatele společnosti Apple, Steva Jobse. Jobs zemřel na rakovinu slinivky, která mu byla diagnostikována již v roce 2003. Tim Cook zanechal památku na toto datum pomocí citátu na svém Twitteru.



Zároveň také ale odeslal email všem svým zaměstnancům, ve kterém připomíná Steva Jobse jako velkého muže, který svým úsilím, vizí a činem změnil celý náš dnešní svět. A Tim Cook dobře pokračuje v jeho stopách, protože i po pěti letech od úmrtí Jobse je Apple na vrcholu.

Zde je email, který Tim Cook napsal:

Týme,

Vím, že někteří z vás dnes myslí na Steva, jelikož je to již pět let od doby co odešel. Jeho přítomnost zde v Apple silně cítit a jeho hluboký vliv je stále cítit po celém světě.

Já osobně na Steva myslím každý den. Jeho památka je pro mě inspirací a zdrojem síly a to jak v zaměstnání, tak v osobním životě. Stále myslím na ty rizika, kterých se jako chytil jako inovátor a vůdce a vzpomínám na naše běžné rozhovory o naší společnosti, našich zákaznících, naší rodině a přátelích. Jsou to vzpomínky, které si uchovám na vždy.

Více než kdy jindy jsou naše každodenní životy utvářený Stevovými produkty a nápady. Přál bych si aby viděl, jak se stalo fotografování na iPhonu populární. A také vím, že by ho okouzlila magie a emoce z našich Vzpomínek ve Fotkách v iOS 10.

Apple, společnost, kterou postavil a později zachránil, je v mnoha ohledech Stevovo nejtrvalejší dědictví. Hluboce věřil, že Apple by nás měl inspirovat v dělání nejlepší práce našich životů, protože vytváří produkty, které obohacují životy druhých.

Steve nastavil velmi jasně hodnoty Apple. Ukázal nám, jak se zaměřit na pár věcí, ale udělat je extrémně dobře a zvyšovat tak sobě sama laťku. Požadoval, abychom se vždy snažili o jednoduchost v našem přístupu i v našich produktech. A moc dobře věděl, že díky spolupráci v rámci Apple můžeme dosáhnout toho, co žádná jiná společnost nikdy neměla. Všechny úspěchy v posledních dvou desetiletích dlužíme těmto základním principům.

Steve mě také naučil, že život je radost díky cestě a ne díky konkrétním příležitostem nebo událostem. Není to o plavbě, prodeji či ocenění. Skutečná radost se získává tam.

Steve byl zvláštní, nezapomenutelný člověk. Děkuji za to, že jste část tohoto dědictví a přidáváte se ke mně na cestě, kterou si neseme do budoucna.

Tim

Zdroj: idownloadblog.com