apple-watch-nike-nike-iconS příchodem Apple Watch Series 2, se Apple pokusil opravit mnohé z přetrvávajících problémů, které byly u první generace. S watchOS 3 si můžete všimnout, že Apple Watch druhé generace jsou rychlejší než první generace. Ale s vyšším výkonem jde ruku v ruce i vyšší spotřeba baterie.



V tomto článku vám ukážeme pár tipů, jak zajistit, aby vám baterie u Apple Watch zůstala co nejdéle nabitá.

  1. Aktualizujte svá zařízení, jak Apple Watch, tak iPhone.  Nejnovější iOS a watchOS mají tendenci být šetrnější k baterii, protože Apple vždy pracuje na zlepšení životnosti baterie.
  2. Vypněte sledování srdečního tepu, když funkci nepoužíváte. Funkci můžete zapnout v aplikaci Watch na iPhone, klikněte na položku Moje hodinky –> Přepnout při cvičení.
  3. Minimalizujte používání notifikací na to, co skutečně potřebujete. Přizpůsobte si notifikace v aplikaci Watch. Klikněte na Moje hodinky –> Notifikace. Využujte VIP schránku v aplikaci Mail na iOS, abyste tak dostávali upozornění pouze na maily, které jsou pro vás důležité.
  4. Čistěte pravidělně spodní část hodinek, aby se zajistilo efektivní nabíjení. K tomu použijte hadřík, který nebude odírat hodinky a nebude pouštět vlákna.
  5. Snižte úroveň jasu na Apple Watch na takovou úrověň, kterou skutečně potřebujete. Nastavení opět naleznete v aplikaci Watch, Moje hodinky –> Jas a velikost textu.
  6. Resetujte párování Apple Watch a poté je opět spárujte s iPhonem. Poté restartujte Apple Watch a nechte je nabít přes noc.
  7. Zapněte režim nízké spotřeby. Ten se automaticky zapne, až úroveň baterie klesne pod 10 %.

A poslední tipy na závěr, podívejte se jaký používáte ciferník, protože každý ciferník má jiný vliv na baterii. Dále vypínejte aplikace, které máte spuštěné na Apple Watch, protože ty se stále aktualizují na pozadí a tak spotřebovávají baterii.

screen-shot-2016-10-09-at-6-39-41-pm-286x300

Zdroj: watchaware.com