macos sierra iconS příchodem iOS 9 v září 2015 přišla funkce picture-in-picture na novější modely iPadu. V září 2016 při vydání MacOS Sierra přišla tato funkce i na Mac. Funkce umožňuje shlédnout video, které je tak vždy na povrchu obrazovky, můžete tak sledovat videa, která jsou na webu nebo filmy z iTunes.



Tento sdílený obraz videa můžete připnout k jakémukoli rohu displeje pomocí přetažení. Bohužel, Apple neumožnil to, abyste video mohli dát kamkoli na obrazovku.

Jak využít funkci picture-in-picture při přehrávání videa?

1) Spusťte iTunes a zapněte přehrávání filmu nebo Safari a přehrávejte video na libovolné webové stránky.

Většina webových videí dnes už využívá HTML5, takže by měla téměř vše fungovat. Některé přehrávače nenabízejí ikonku pro přehrávájí videa picture-in-picture, ale i tak máme řešení. Pokud nevidíte tlačítko picture-in-picture, klikněte pravým tlačítkem myši na video a zvolte picture-in-picture v místní nabídce.

macos-sierra-picture-in-picture-enable-on-youtube-mac-screenshot-002

2) Kliknutím na ikonu obraz v obraze v pravém dolním rohu přehrávače videa. Video se odpojí od webové stránky a bude volně na ploše.

macos-sierra-picture-in-picture-controls-mac-screenshot-001

3) Stiskněte a podržte Command (⌘) klávesu na klávesnici, klepněte na tlačítko ve videu a přetáhněte obraz videa, kdekoli chcete na displeji vašeho Macu.

macos-sierra-picture-in-picture-anywhere-on-screen-mac-screenshot-001

4) Pusťte klávesu Command a obraz videa zůstane na daném místě.

macos-sierra-picture-in-picture-snapping-mac-screenshot-001

Zdroj: idownloadblog.com