macOS Sierra 10.12 náhledPokud se nachazíte mezi uživateli, kteří si chtějí pořídit nový Mac, nastal nejvyšší čas na úklid. Je velice žádoucí před provedením vaší zálohy přes Time Machine vyčistit váš Mac od zbytečných aplikací, ať tyto aplikace nemusíte zbytečně přenášet na nové zařízení.



Jednu věc, kterou mnoho uživatelů pravidelně provádí je reorganizaci aplikací, které se nacházejí ve vašem docku.

dock

Přidání mezer do vašeho docku pomůže se lépe v připnutých aplikacích orientovat. Bohužel se nejedná o standardní funkci operačního systému macOS. Když se podíváme na uspořádání docku redaktora ze serveru 9to5mac můžeme vidět, že úplně vlevo se nachází aplikace, které nejvíce používá. V dalších sekcích se nachází aplikace pro zábavu, práci a pro normální používání.

Možná si říkáte, ale jak tuto funkci aktivovat? Jedná se o pár příkazů, které stačí zadat do aplikace Terminál:

defaults write com.apple.dock persistent-apps -array-add '{tile-data={}; tile-type="spacer-tile";}'

dále už jen:

killall Dock

Díky těchto příkazů se přidá jedna mezera do vašeho docku. Pro přidání dalších mezer stačí tyto příkazy zopakovat.

Bohužel se jedná o jediné řešení, jak takovou funkci na vašem Macu aktivovat. V některém dalším operačním systému macOS by samotná firma tuto funkci mohla integrovat přímo do svého operačního systému.

mezery_macos

Například na tohle místo. Uživatel by pravým tlačítkem kliknul a vyjela by stejná nabídka jen by v ní přibyla možnost přidat mezeru mezi aplikace.

Zdroj: 9to5mac.com