macbook retina 12 palců iconTento týden společnost Apple začala prodávat předběžné objednávky MacBooku Pro s Touch Barem. S tím se začínají objevovat první dojmy a recenze.



Všichni netrpělivě čekali na to, až se na webu objeví první dojmy a recenze na nový MacBook Pro s Touch Barem, jelikož ten má být předvánoční novinkou. Všichni se již dočkali, protože první servery již od včera začali publikovat své první recenze. Nyní se podíváme na to, jestli se nový MacBook vyplatí kupovat.

Všechny servery které již publikovali své recenze se shodli ve dvou hlavní bodech. Prvním bodem je Touch Bar, který má podle serverů velký potenciál a je radost s ním pracovat. Naopak svou vybaveností a cenou, která je velmi vysoká, nový MacBook moc neuspěl.

Zde máme pár recenzí od zahraničních serverů:

Mashable: Server Mashable nejvíce kritizuje cenu nového MacBooku. V porovnání se starším modelem který byl při představení výrazně levnější. Serveru se dále nelíbí jeho výkonnostní výbava. Mashable dále poukazuje na alternativy s Windows 10, které mohou být ještě výkonnější, ale za stejnou cenu.

Macworld: Podle serveru Macworld je opět největší slabinou nového MacBooku jeho vysoká cenovka, tyto ceny by podle serveru mohli sestoupit s příchodem další generace, ale pokud byste si chtěli letošní Macbook Pro pořídit, tak podle serveru byste si měli koupit 13″ verzi s Touch Barem.

touch-bar

ArsTechnica: Server ArsTechnica radí, pokud si zákazníci koupili MacBook Pro v roce 2012, nebo dříve, tak se jim nákup nového MacBooku vyplatí, určitě ocení nový design, slušný nárust výkonu, pěkný displej a další. Pokud zákazníci mají model který je starý 1, 2 nebo 3 roky, tak by nad koupí nového MacBooku měli popřemýšlet. Opět podle serveru je hlavním problémem vysoká cena.

Wall Street Journal : Server Wall Street Journal pozdvihuje především nový design a Touch Bar, naopak velice kritizuje výkon, který se oproti loňskému roku o moc nezlepšil.

Zdroj: 9to5mac.com