Apple-strikes-deal-to-bring-Apple-Pay-to-vending-machinesMěsíc po spuštění webové služby Apple Pay, pomocí které můžete platit přes internetové stránky se platební platforma umístila na pátém místě v žebříčku nejpopulárnějších online platebních technologiích.



Server SimilarTech zveřejnil populární online platební technologie. Můžeme vidět, že Apple Pay okupuje páté místo a že daná služba byla použita pro platbu na 10 000 webových stránkách. Pro jablečnou společnost se jedná o vynikající výsledek. Služba Apple Pay byla spuštěna společně s iOS 10 a macOS Sierra. 

apple-pay-web-similartech

Jak můžeme vidět, první a druhou pozici si drží služba PayPal. Apple Pay tak může v brzké době ohrozit služby Braintree a Stripe a dostat se tak na třetí místo. Přiští týden Apple začíná s prodejem nových MacBooků Pro. Jedná se o první Mac zařízení, které obsahuje senzor Touch ID. Tento fakt může rapidně zvýšit placení pomocí služby Apple Pay, protože uživatelé již nebudou nuceni používat iPhone nebo Apple Watch, ale provedou zaplacení přímo ze svého MacBooku Pro.

Zdroj: 9to5mac.com