Dva vysocí vládní činitelé uvedli, že Apple diskutuje s indickou vládou o možnosti výroby svých produktů v této zemi (podle The Wall Street Journal). Apple údajně hledá finanční pobídky, aby se mohlo pokračovat ve vyjednávání.



Už dlouhé měsíce se Apple snaží otevřít Apple Store v Indii, ovšem pro otevření této prodejny je nutné, aby firma využívala při výrobě produktů minimálně 30% produkce z této země.

V současnosti např. výroba iPhonu je plnohodnotně v Číně, takže se Apple snaží vyjednat vyjímku v Indii, aby nemusel splňovat 30% podmínku produkce. Aktuálně době má Indie podíl pouze asi 5%. Indie je druhá nejlidnatější země hned po Číně.

Foxconn plánuje postavit výrobní linku na iPhony za 10 miliard dolarů v Indii, ale žádná oficiální potvrzení zatím nezazněla ani z jedné strany.

Indie rozhodně není jedinou zemí, která ukládá 30% podíl na výrobu produktů z místních zdrojů. Stejné podmínky má např. i Indonésie, aby zde mohl Apple otevřít svojí prodejnu a zahájit tak oficiální prodej iPhonu 7.

Zdroj: 9to5mac.com