Sluchátka AirPods měla být původně dostupná již v měsíci říjnu. Co však stojí za dvouměsíčním zpožděním? Apple nejprve uvedl, že potřebuje „trochu více času“. Přesný důvod zpožděný zůstává stále nejasný, ale člověk obeznámený s vývojem AirPods poskytl rozhovor pro Wall Street Journal.



Apple se snaží vytvořit novou cestu pro bezdrátová sluchátka. V současné době totiž fungují bezdrátová sluchátka na jiném principu, který se neshoduje s technologií AirPods. Nyní přenos probíhá pouze do jednoho sluchátka a zvuk se poté distribuuje i do sluchátka druhého. Apple však musí řešit minimálně dva problémy. Prvním z nich je to, jak přijímat signál do obou sluchátek současně. Dalším problémem pak je, jak to celé bude fungovat, když se jedno sluchátko vybije, nebo dokonce sluchátko ztratíte.

Sluchátka AirPods od Applu snad budou dostupná již tento měsíc a v počáteční fázi by jich mělo být dostupných asi 10 až 15 milionů kusů. Je však také možné, že budou bezdrátová sluchátka od jablečné společnosti dostupné až příští rok.

Zdroj: macrumors.com