Stává se, že na obrazovce iPhonu někdy zůstane Apple logo. Obvykle se to děje při aktualizaci softwaru, nebo při nehodě a je to jasné, protože se objeví bílé logo  proti jinak černému displeji a zbytek funkcí je neviditelný.



Dnes se budeme soustředit na řešení tohoto problému.

1. Násilně restartujte iPhone

Někdy se vynutit restart iPhonu při uvíznutí Apple loga vyplatí. V případě, že používáte iPhone 7 stačí podržet tlačítko hlasitosti a napájení současně. V případě, že je iPhone starší, můžete vynutit restartování tak, že podržíte tlačítko Home a ON/OFF.

2. Pokuste se restartovat iPhone pomocí recovery módu

Další věc, kterou můžete vyzkoušet, je aktualizace iOS pomocí režimu obnovy. Výhoda této aktualizace je, že se pokusí přeinstalovat iOS bez úpravy dat zařízení.

Pokud chcete restartovat, postupujte takto:

1. Otevřete iTunes na počítači a poté přpojíte iPhone přes USB.
2.1. Pro iPhone 7 stiskněte a podržte ON/OFF tlačítko a tlačítko hlasitosti najednou. Nadále držte, dokud se v iTunes neukáže zpráva, že recorvery mód je připraven.
2.2. U starších modelů stiskněte a podržte ON/OFF tlačítko a tlačítko home souběžně a stále držte, dokud se neobjeví zpráva na iTunes, že recorvery mód je připraven.

3. Obnovte iPhone pomocí módu DUF

Další možností je použít DUF mód k obnově iPhone. Tento postup vymaže všechny data, takže by jste ho měli udělat až tehdy, když máte hotovou zálohu.

4. Nefunguje ? 

Jestliže jste iPhone obnovili a i restarovali a stále je Apple logo přilepené na displeji, tak to znamená, že je hlubší problém v hardwaru. V tomto okamžiku bude nejlepší kontaktovat Apple podporu, což bude mít možná za následek, že budete iPhone muset poslat k opravě.

Zdroj: osxdaily.com