Již včera večer bylo jasné, že se něco chystá. Apple Online Store měl hlášenou odstávku od 8:00 do 13:30. O tom, co pro nás Apple má jsme však mohli jen diskutovat. A je to tu, na Apple.com se už nyní můžeme kochat „novým“ produktem.



Na Apple Storu se dnes odpoledne vyloupl nový iPhone. Se slovem nový bychom ale měli trochu šetřit. Jedná se o, už od září dostupný, iPhone 7 a 7 Plus, které dostali novou barvu. Jak už jejich název napovídá – jsou červené.

Jedná se o klasickou hliníkovou verzi, která bude dostupná v 128 a 256 GB. Základní kapacita 64 GB chybí, podobně jako u barvy Jet Black. Apple tím chce dodat červenému produktu ještě větší punc exkluzivity. Ceny ale zůstanou stejné jako u ostatních modelů iPhonu. Za 128 GB u iPhonu 7 tedy zaplatíte 24 390,- kč, za 256 GB 27 590,- Kč. iPhone 7 Plus začíná s cenovkou 28 190,- za 128 GB a za 31 390,-kč ho získáte s pamětí 256 GB.

Zakoupením zboží s označením (PRODUCT) RED přispíváte nadačnímu fondu, který se snaží bojovat s chorobou AIDS v Africe. Červený iPhone je vydaný jako jubilejní produkt k oslavě desetileté spolupráce Applu s nadací RED. Už dříve bylo možné zakoupit iPody, Beats produkty nebo doplňky k iPadům, iPhonům nebo Apple Watch v červené barvě.

V pátek 24. 3. se začne prodávat v USA a 40 dalších vybraných zemích světa. V Čechách si na něj ještě budeme muset chvíli počkat- prodávat by se měl začít v dubnu.

zdoj: apple.com