I přes mnoho úniků stále není jasné, jak bude nový iPhone 8 vypadat. Ale podle posledních zpráv to vypadá, že se nový iPhone nezačne prodávat po jeho představení, jak je to obvyklé. Dnes se na asijském webu Nikkei objevila zpráva, že iPhone 8 se k zákazníkům může dostat až v říjnu nebo dokonce listopadu.



Právě díky novým technologiím, které mají být součástí iPhonu 8 se jeho výroba opožďuje. A to zejména kvůli problémům s OLED displejem, bezdrátovým nabíjením a také nové základní desce. Již včera se o zpoždění prodeje zmínil analytik Ming-Chi Kuo, podle kterého se uživatelé nejdříve dočkají nového iPhonu v listopadu nebo možná až začátkem nového roku.

Možným viníkem je společnost Samsung, která má na starost výrobu OLED panelů pro jablečnou firmu. Ta měla začít už v květnu, ale podle nejnovějších zpráv byla odsunuta až na červen. Apple má také problémy s bezdrátovým nabíjením, protože iPhone se při tomto procesu přehřívá. Výroba nové základní desky s sebou také nese určitá úskalí. Základní deska by měla být mnohem menší, což s sebou nese i stíženou produkci.

Stále se očekává, že společnost Apple představí iPhone 8 v září, jak je zvykem. Ale jeho zásobu budou natolik omezené, že se dostate pouze na vyvolené a šťastlivce. Ostatní uživatelé si budou muset počkat.

Zdroj: 9to5mac.com