Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 24. dubna do 30. dubna 2017 událo okolo společnosti Apple? Tento týden uniklo hodně informací o novém iPhonu 8, Apple také začal testovat svůj autonomní software pro vozidla a fanoušci jablečné firmy mají svoji definici ve slovníku.



 

Apple se omlouvá za chybné oznámení o zrušení iCloudu

Apple v sobotu začal rozesílat uživatelům e-mail s informací o zrušení 50GB předplatného iCloudu. Jednalo se o chybu Applu, kterou dnes přiznal a omluvil se za ní. Uživatelé psali přímo i nám do redakce AppleNovinky.cz se stejným problémem.

Tim Cook pohrozil, že odstraní Uber z App Store

Společnost Uber je již dlouhou dobu podezřívána, že sleduje své uživatele pomocí aplikace. V deníku The New York Times se tomuto problému věnovali a přišli na zajímavé praktiky společnosti Uber.

Apple právě vydal čtvrtou betu iOS 10.3.2 pro vývojáře!

Apple právě vydal čtvrtou betu macOS Sierra 10.12.5 pro vývojáře!

Apple právě vydal čtvrtou betu watchOS 3.2.2 pro vývojáře!

Apple právě vydal čtvrtou betu tvOS 10.2.1 pro vývojáře!

iPhone 8 bude představen v září, ale bude ho velký nedostatek

Dnes analytik Ming-Chi Kuo z KGI zveřejnil zprávu, ve které podporuje tvrzení, že se dočkáme představení iPhonu 8 už v září, ale bude ho kritický nedostatek. Ten je způsobený problémy při výrobě různých komponentů.

Chyba v Ovládacím centru, po které vám zamrzne iZařízení

Občas se v iOS objevují podivné chyby, které způsobí neočekávané chování iPhonu či iPadu. Nyní se objevila chyba, kterou můžete vyvolat sledem několika reakcí a výsledkem bude to, že vám zamrzne vaše iZařízení.

Apple odkládá spuštění show Carpool Karaoke

Agentura Reuters informovala o tom, že společnost Apple se zpozdí se spuštěním prvního svého seriálu Carpool Karaoke. Show měla být spuštěna prostřednictvím Apple Music v průběhu dubna, ale její debut byl odložen na později.

Na palubu letadla do USA si nebudete moci vzít MacBook a iPad

Podle posledních zpráv to vypadá, že zákaz braní laptopů a tabletů na palubu letadel, které směřují do Spojených států, se dotkne i evropských zemí včetně Velké Británie. Vaše MacBooky a iPady by tak musely být umístěny do kufrů, které nejsou na palubě letadla.

V září budou představeny pouze dva modely iPhonu 8!

Podle zprávy, která pochází z Číny, se letos na podzim dočkáme pouze dvou modelů iPhonu, nikoliv tří jak bylo avizováno dříve. Zpráva pochází od pracovníků Foxconnu, kteří údajně pracují pouze na dvou modelech. Dobrou zprávou je, že by se mělo jednat o iPhony s OLED displejem, tedy nové iPhony 8.

Apple snižuje sazbu provize ze 7% na 2,5% pro celosvětové partnery

Apple dnes rozeslal e-mailem aktualizaci pro partnerský affiliate program na iTunes Partners Resource se změnou provize. Aplikace, hudbu, filmy a knihy mají partneři nyní za novou sazbu 2,5%, místo dřívějších 7%.

Příští iPhone bude mít bezdrátové nabíjení!

Všeobecně se očekává, že jeden model nového iPhonu bude mít bezdrátové nabíjení, ale možná dokonce všechny modely. Je o tom přesvědčený ředitel společnosti Powermat a použití této technoologie u nadcházejícího iPhonu bere za hotovou věc.

Zloději ukradli z Apple Storu zařízení za více než půl milionu korun

Pět zlodějů, kterým bylo okolo 20 let, ukradlo zařízení z Apple Storu v Corte Madera v Kalifornii. Mezi ukradenými produkty je 17 iPhonů, tři iPady a dva Macy. A to vše před zraky návštěvníků Apple Storu. Zloději utekli a policie po nich stále pátrá.

Uniklé schéma ukazuje iPhone 8 bez Touch ID!

Podle nového schématu se zdá, že připravovaný iPhone 8 bude bez Touch ID a bude mít vertikálně uspořádanou duální kameru. Toto schéma se shoduje s víkendovým únikem fotek iPhonu 8, i když není jasné, jestli se jednalo o funkční zařízení.

Mohl mít Galaxy S8, ale zůstal u iPhonu 7 Plus. Proč?

Redaktor magazínu bgr.com měl exkluzivní možnost vyzkoušet si Samsung Galaxy S8. Předtím byl uživatelem iPhonu 7 Plus, tedy nejlepšího smartphonu, který momentálně jablečná firma nabízí. Samsung Galaxy S8 využíval čtrnáct dní, což je dostatečně dlouhá doba, aby mohl říct, jestli stojí za to.

Prodeje iPhonu 7 jsou menší než se očekávalo

Nové údaje od společnosti CIPR naznačují, že iPhone 7 není nakonec u uživatelů tak populární, jak se očekávalo. Hlavní důvodem má být velmi podobný design s předchozím iPhonem 6 a iPhonem 6s. Uživatelé se během minulého čtvrtletí spíše rozhodli ke koupi staršího modelu.

Jak vypadají nové Apple Watch ve spolupráci s Nike?

Během dnešního dne by se měly začít prodávat nové hodinky Apple Watch z edice NikeLab. Tyto nové hodinky nebo jen řemínek si budete moci pořídit pouze na webu nike.com, na oficiálních stránkách společnosti Apple nebudou nabízeny.

Apple právě vydal pátou betu iOS 10.3.2 pro vývojáře!

Legrační sponka z MS Office byla navržena na Macu

Určitě si pamatujete legrační sponku, která se vždy ukázala, když jste spustili MS Word či Excel. Pro některé uživatele mohla být otravná, ale jiným mohla pomoci. Sponka byla součástí MS Office až do roku 2007 a vznikla okolo ní spousta historek a vtipů.

Jak vypadá autonomní vozidlo, které Apple testuje?

Společnost Apple před dvěma týdny získala povolení pro testování autonomních vozidel na veřejných komunikacích. Nyní se můžete podívat, jak takové testovací vozidlo vypadá. Podle fotek je jasné, že společnost Apple k testování využívá SUV Lexus RX450h.

Apple změnil pozadí na iCloud.com

Společnost Apple zcela náhodně mění prostředí na webu iCloud.com, dnes bylo změněno pozadí, které je nyní dynamické. Dříve bylo pozadí oranžovo-modré, dnes je pouze modré a navíc se zde pohybují i bubliny, které mají nádech do fialova.

Potvrzuje tento kryt, jak bude vypadat iPhone 8?

Dnes byl na Twitteru zveřejněný obrázek toho, jak vypadá nový ochranný kryt pro iPhone 8. Avšak ještě nikdo neví, jak bude nakonec vypadat. Tento transparentní kryt je v souladu s několika posledními úniky. Podle krytu lze rozeznat, že iPhone 8 bude mít vertikálně uspořádanou zadní duální kameru.

Apple chce změnit pravidla pro testování autonomních vozidel

Společnost Apple se snaží provést změny v zákonu pro testování autonomních vozidel v Kalifornii. Jablečná firma by chtěla, aby požadavky pro testování a vyhodnocování jízd byly jednodušší. Sama společnost Apple má problémy s pravidly a jejich dodržováním.

Objevil se průmyslový vzor iPhonu 8!

ento týden už se jedná o několikátý únik, co se týče iPhonu 8. Dnešní únik ukazuje průmyslový vzor pro výrobu iPhonu 8, podle kterého lze říci, že iPhone 8 bude mít vertikálně uspořádanou duální kameru.

Apple prodloužil záruku na baterii u Apple Watch Series 1

Společnost Apple informovala své zaměstnance Appple Storů a prémiových přeprodejců, že prodlužuje záruku na tři roky u Apple Watch první generace, pokud se vyskytnou problémy s baterií.

Jaké mají oficiální označení fanoušci Applu?

Fanoušci společnosti Apple mohou být nyní označováni jako sheeple. Toto slovo bylo oficiálně přidáno do slovníku a informovala o tom společnost Merriam-Webster. Podle definice jsou to fanoušci společnosti Apple.