Upustili jste iPhone ve vodě, na toaletě, nebo u bazénu? Může to být velmi frustrující moment, vidět váš iPhone ponořený ve vodě. Zde vám přinášíme návod, jak můžete svůj iPhone po potopení ještě zachránit.



Opatření, která provést, pokud je iPhone vystavený vodě

  • Pokud je váš iPhone připojen ke zdroji elektrické energie, okamžitě odpojte, protože může dojít ke zkratu. Také, odpojte USB kabel, sluchátka, nebo jiné příslušenství připojeno drátem.
  • Usušit vnější povrch iPhone s kusem látky. Vyhnout se používání elektronických zařízení pro sušení, jako je fén na vlasy.
  • Držte iPhone vzhůru nohama a jemně třepte, aby se dostala kapalina z portů a konektorů.
  • V případě, že iPhone je stále zapnutý, vypněte ho podržením tlačítka napájení.

Jak usušit iPhone

Je to populární návod, nacpat mokré zařízení do sáčku plného rýže pro vysušení vnitřních částí. Na základě mých zkušeností, to skutečně funguje a pomáhá absorbovat vlhkost uvnitř iPhone.

  1. Začněte tím, že vezmete plastový sáček nebo cokoli jiného, ​​co může být vyplněno rýží.
  2. Nyní sáček naplňte rýží a umístěte iPhone dovnitř, aby celé jeho tělo bylo pokryto rýží.
  3. Nechte ho tam po dobu asi 36 hodin nebo déle, dokud se všechna vlhkost nevstřebá do rýže. Upozorňuji, že některé prachy nebo zrnka rýže se mohou dostat do telefonu.

Poté, co jste čekali po dobu nejméně 36 hodin a jste přesvědčeni, že váš iPhone je úplně suchý, vezměte ho a vyzkoušejte zapnout. Ve většině případů se iPhone zapne úspěšně.

Zdroj: idropnews.com