Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 15. května do 21. května 2017 událo okolo společnosti Apple? Na začátku týdne byly uvolněny nové operační systémy pro všechna zařízení a na konci týdne jste si mohli prohlédnout fotografie iPhonu 7s, iPhonu 7s Plus a iPhonu 8.



 

Podívejte se, jak se změnil Apple Park během posledního roku

I když nastěhování zaměstnanců a celé otevření Apple Parku se stále odkládá, tak za poslední rok na novém sídle proběhla spousta práce. Můžete se o tom přesvědčit v následujícím videu, které zrekapituluje jednotlivé měsíce až do dnešního dne.

Apple právě vydal iOS 10.3.2 pro veřejnost!

Apple právě vydal macOS Sierra 10.12.5 pro veřejnost!

Apple právě vydal watchOS 3.2.2 pro veřejnost!

Apple právě vydal tvOS 10.2.1 pro veřejnost!

Do milánského Apple Storu budete vcházet fontánou!

Společnost Apple dnes odhalila své plány ohledně nové prodejny v italském městě Milán. První zprávy unikly už v lednu, ale nyní jablečná firma tyto plány potvrdila. Obchod bude pojmenován Apple Piazza Liberty a bude umístěn na náměstí Piazza del Liberty v Milánu.

Apple představil reklamu na iPhone 7 z Barber Shopu

Apple představil vtipnou reklamu s Barber shopem, kde se stříhá s iPhonem 7, tak nějak všechno na výšku. On to vlastně ani není vůbec špatný nápad pro barber, kde by byla prezentace ve výloze tímto stylem. Posuďte sami, jak se reklama povedla.

Rendery iPhonu 8 s bezdrátovým nabíjením

Nový iPhone je v posledních měsících stále více skloňován a ani v redakci nevíme na 100%, zda bude v září představen iPhone 7s a nebo iPhone 8. Dnes se však můžeme pokochat rendery, ale věrohodnost obrázků nelze posoudit, i když zdroj Engadget odkazuje na samotného výrobce v Číně.

Apple Watch 3 mají měřit glukózu a mít inteligentní pásky

Apple plánuje nové významné zdravotní funkce pro budoucí verzi Apple Watch, podle nové zprávy z BGR. Firma je prý pracuje na provádění nového monitorování glukózy a vyměnitelných chytrých páscích, jež by mohly dát nové funkce v oblastí zdraví přes Apple Watch.

Apple má patent na rámeček bez displeje a tlačítkové Touch ID v displeji

Applu byl dnes uděleny patenty na dvě hlavní funkce očekávané u iPhonu 8. Prvním je patent „displej od kraje ke kraji“ název vám možná nezní moc logicky, ale pro vysvětlenou se jedná o většinu plochy, kterou zabírá displej a zároveň má zakřivenou krajovou část.

Apple hledá programového ředitele pro Apple TV

Apple hledá programového ředitele, což naznačuje, že se společnost ponořuje hlouběji do původních plánů s Apple TV. Vedení Applu se už setkalo záčátkem tohoto roku s bývalým prezidentem HBO a programovým ředitelem Michaelem Lombardou.

Apple právě vydal první betu iOS 10.3.3 pro vývojáře!

Apple právě vydal první betu macOS Sierra 10.12.6 pro vývojáře!

Apple právě vydal první betu watchOS 3.2.3 pro vývojáře!

Apple právě vydal první betu tvOS 10.2.2 pro vývojáře!

Podívejte se na exkluzivní fotografie z interiéru Apple Parku!

Nyní máte jedinečnou možnost se podívat dovnitř nového sídla společnosti Apple. Uvidíte tak vizi, kterou měl Steve Jobs, jako jsou třeba tlačítka výtahů podobná s tlačítkem Home. Současný CEO Applu, Tim Cook, označuje Apple Park jako největší projekt společnosti vůbec.

Končí iPad mini?

Podle zdrojů z BGR, s odvoláním na informace přímo od Applu je v plánu vyřadit iPad mini. Nic nenaznačuje časovou osu o tom, kdy by mohl být poslední iPad mini 4 aktualizován.

Apple aktualizuje celou nabídku MacBooků na WWDC 2017

Zdá se, že vývojářská konference bude nakonec více o hardwaru než o softwaru, jak bývalo dříve zvykem. Největším očekáváním je zařízení určené pro Siri a také 10,5″ iPad Pro. Navíc nyní magazín Bloomberg předpovídá aktualizaci celého portfolia MacBooků na základě rozhovoru s odpovídajícími zaměstnanci.

27. května bude oficiálně otevřen Apple Store v Singapuru

Dlouho očekávaný Apple Store v Singapuru bude otevřen už 27. května v 10 hodin ráno. Jako první s touto informací přišel server The Straits Times. Tento obchod bude oficiálně označován jako Apple Orchard Road s otevírací dobou od 10:00 do 22:00 hodin.

Oběd s Timem Cookem vydělal 16,1 milionů korun!

Každý rok se koná přes CharityBuzz aukce o oběd s CEO společnosti Apple, Timem Cookem. Dnes byla aukce ukončena a vydělala 680.000$, v přepočtu tedy 16,1 milionů korun. Veškerý výtěžek jde na nadaci Roberta F. Kennedyho Centra pro spravedlnost a lidská práva.

Od 15. června bude potřeba uníkátní heslo na iCloud pro aplikace třetích stran

Apple má nejhlavnější kritérium bezpečnost a nechce, aby se uživatelé přihlašovali hlavním heslem k Apple ID k ostatním aplikacím třetích stran, opět tedy chrání pouze naše soukromí. Od 15. června bude potřeba speciálně vygenerované heslo pro přístup k informacím z iCloudu.

Apple spustil vzdělávací semináře „Today at Apple“

Apple oznámil už v dubnu, že spustí vzdělávací semináře „Today at Apple“. Ten den právě nastal a bylo oznámeno vzdělávání ve všech 495 Apple Store obchodech po celém světě. Navíc budou lidé rozdělení do 3 tříd úrovně od začátečníků, až po profesionály.

Apple představil 7 nových videí s tématem osobního příběhu s iPhonem

Apple přidal na svůj YouTube kanál 7 nových videí, která ukazují zpřístupnění pro osobní příběhy pro lidi využívající bezbariérový přístup. Apple dokáže změnit jejich den za dnem. Videa upozorňují na osoby využívající funkce k usnadnění v každodenním životě.

V první beta verzi iOS 10.3.3 se objevily nové tapety pro iPad Pro!

Včera společnost Apple vydala první beta verzi připravované aktualizace iOS 10.3.3 a už nyní si pro své zařízení můžete stáhnout exkluzivní tapety, které se při vydání této aktualizace objeví. Tapety jsou speciálně určeny pro 12,9″ iPad Pro.

92% spokojených zákazníků si koupí během 12 měsíců opět novější iPhone!

92 procent majitelů telefonu iPhone, má v plánu si koupit v příštích 12 měsících opět novější typ iPhonu, podle investiční banky Morgan Stanley. Jedná o dosud nejvyšší retenční kurz, který iPhone zaznamenal, protože přesně před rokem to bylo 86 procent.

Zákaz notebooků a tabletů v kabině letadel z Evropy do USA zatím nebude

BBC hlásí, že zákaz notebooků a tabletů v příručním zavazadle z Evropy do USA byl odložen. Čtyři hodiny dlouhá schůzka v Brusellu s bezpečností letectví o tom dnes rozhodla.

Tim Cook osobně testuje novou generaci Apple Watch!

Už v dubnu se objevila první zpráva, která naznačovala, že společnost Apple pracuje na hodinkách Apple Watch, které by neinvazivní cestou meřily hladinu glukózy v krvi. Dnes se objevila zpráva, že Tim Cook u sebe nosí prototyp tohoto měřiče.

Apple začne uvádět ceny v korunách pro App Store, iTunes Store a iCloud

Apple začal rozesílat zákazníkům prostřednictvím e-mailu příjemné upozornění, že začne uvádět ceny ve službách App Store, iTunes Store, iBooks Store, Apple Music a úložišti iCloud v korunách pro Českou republiku.

Koncept iOS 11, jaké funkce předpovídá?

Konceptů systému iOS 11 jsme viděli už mnoho, ale MacStories svůj koncept dobře propracoval nejen videem, ale i snímky. Sam Beckett, který navrhnul tento koncept se zaměřil především na funkce produktivity a možnosti, aby dokázal nahradit počítač. 

Představení 10,5″ iPadu Pro na WWDC už je téměř jisté

Poslední zpráva pochází od magazínu Digitimes, podle kterého by dodavatelské řetězce měly navyšovat výrobu nového 10,5″ iPadu Pro. Aktuálně by mělo být k dispozici už 500 000 kusů a v červnu by toto číslo mělo narůst ještě o dalších 100 000 kusů.

Apple vydal 4 nová videa s výukou focení a natáčení na iPhone 7

Apple vydal další 4 nová videa s výukou focení, natáčení a editací. Všechen materiál byl pořízen iPhonem 7. Videa se přidávají k webové stránce, kterou Apple představil před pár dny. Cílem těchto videí je pomoci uživatelům s využitím zabudované kamery a fotoaparátu u iPhonu 7 a 7 Plus.

iPhone 8 bude dražší než se dosud očekávalo

Očekává se, že iPhone 8, který má být představen později v tomto roce, má mít displej bez okrajů s úhlopříčkou 5,8″ a zcela jiný design. Skleněná část by měla být i na zadní části, okraje by měly být vyrobeny z nerezové oceli.

Aktualizace iOS 10.3.2 obsahuje závažnou chybu!

Společnost Apple v pondělí vydala aktualizaci iOS 10.3.2, avšak tento nový software obsahuje kritickou chybu, která stojí za nízkou výdrží baterie u vašich iOS zařízení. Velké množství uživatelů si stěžuje na tento problém na sociálních sítích i na stránkách společnosti Apple.

Unikly fotografie iPhonu 8, iPhonu 7s a iPhonu 7s Plus!

Očekává se, že společnost Apple letos představí tři nové modely iPhonu, dvě obvyklé aktualizace stávajících modelů iPhonu 7 a jeden zcela nový pod názvem iPhone 8. Nová fotografie průmyslových vzorů iPhonů srovnává všechny tři modely.

Podívejte se na Apple Park při západu slunce

Už dříve jste se mohli podívat na přelet nad Apple Parkem v noci, ale dnes máte možnost se podívat, jak vypadá nové sídlo společnosti Apple při západu slunce. Stavba nového pracoviště už je zcela dokončena, ale terenní úpravy stále pokračují.