Apple plánuje postavit v centru města Reno v Nevadě budovu s rozlohou 3000 metrů čtverečních. Budova by měla sloužit jako menší data centrum, které bude sídlit přímo v samotném městě. Ostatní data centra Apple provozuje většinou na okraji měst.



Druhé datové centrum by mělo vyrůst kvůli větší závislosti Applu na cloudových službách jako je apple Music, iMessage, Siri, iCloud Drive a také App Store nebo iTunes a iBooks Store. Stejně jako celá politika Applu, bude i tato budova co nejvíce ekologická a bude chtít využívat 100% obnovitelné zdroje energie.

Město navíc zřejmě bude Applu kompenzovat daně, které získá za prodej nemovitosti slevou na daních v příštích letech. Firma Apple v současné době staví také svá dvě první evropská datová centra a to v Dánsku a Irsku s tím, že dánské data centrum ve městě Viborg je již před dokončením. Stejně jako Americké, i Evropské data centra mají používat obnovitelné zdroje energie. Na fotografii můžete vidět centrum společnosti Apple na okraji města Reno.

Zdroj: appleinsider.com