Už v dubnu se objevila první zpráva, která naznačovala, že společnost Apple pracuje na hodinkách Apple Watch, které by neinvazivní cestou meřily hladinu glukózy v krvi. Dnes se objevila zpráva, že Tim Cook u sebe nosí prototyp tohoto měřiče.



Neinvazivní senzor je spárován s Apple Watch a Tim Cook má tedy přehled o hladině cukru v krvi. Dnes jsou glukometry invazivní a navíc větších rozměrů, kdyby tedy přišla jablečná firma s neinvazivním řešením pomocí Apple Watch změnila by život mnoha lidem.

Podle zprávy z CNBC by měly být hodinky Apple Watch rozšířeny o další komponent, který zajišťuje měření. Stále se tedy jedná o prototyp a budoucí generace Apple Watch už by mohla mít zabudované senzory přímo v těle samotných hodinek. Společnost Apple může být zatím ve fázi testování, kdy sleduje samotnou spolehlivost nového zařízení a poté by přešla k již zmíněnému kroku.

Zatím se jedná pouze o spekulace a společnost Apple může vydat tento typ glukometru jako doplněk k současným hodinkám Apple Watch.

Zdroj: 9to5mac.com