Apple varoval uživatele systémů iOS 10.3 a iOS 11, že oficiálně už nebude nadále podporovat 32-bitové aplikace. Všechny zaslané aplikace kódované pro 32-bitové procesory budou automaticky odmítány. Starší iPhony a iPady s 32-bitovým procesorem nebudou moci aktualizovat na iOS 11 vůbec. Podporovaná zařízení můžete najít v našem článku.



Apple tím během 2 let odřízne absolutně aplikace postavené na 32-bitové jádro, takže starší iPhone nebude mít časem podporu ani např. pro aplikaci Facebook, WhatsApp a další. V současné době je v iOS 11 výstraha, kde musíte kliknout na tlačítko OK, že souhlasíte s tím, že aplikace nemusí pracovat dobře s iOS 11.

iOS 11 však v budoucnu odřízne tyto aplikace úplně a nechá podporu pouze pro 64-bitové. Zatím si můžete v nastavení zobrazit zastaralé aplikace pro 32-bit.

Od ledna 2018 budou všechny aplikace v Mac App Storu muset podporovat procesory s 64-bitovou architekturou. Od června 2018 toto pravidlo bude platit pro nové aplikace a aktualizace. Takže 32-bitové aplikace běhěm několika málo let nebudou v Mac App Storu.

Zdroj: 9to5mac.com