Apple včera vydal iOS 11 beta 1 pro registrované vývojáře. Jako první v ČR jsme zveřejnili návod, jak nainstalovat iOS 11 zdarma bez vývojářského účtu. Nyní zveřejníme opět jako první naše vlastní postřehy z redakce, ale pravděpodobně se je o několik desítek minut později dočtete i na jiných magazínech.



iOS 11 je znatelně pomalejší, než dřívější iOS 10.3.4, ale to je prvních beta verzí normální, stejně tomu bylo už od 1. beta verze iOS 7. Překvapením je, že zatím nevidíme znatelně horší výdrž baterie, to se bylo u prvních verzí systému iOS 10 dost divoké.

Nejvýraznější změnou iOS 11 je asi Ovládací centrum, kde si konečně můžete nastavit podle sebe jaké rychlé volby chcete používat. Ano, dočkali jsme se možnosti vypnutí mobilních dat, rychlé volby do Wallet (to se hodí při cestování na letištích atd.). Dále diktafo, režim nízké spotřeby, Apple TV remote, Nerušit při řízení auta, velikost textu, lupa nebo nahrávání obrazovky. Co je však velkou nevýhodou je odstranění Letového režimu z předvoleb v Ovládacím centru.

Dále máte v iOS 11 neustále zobrazeno logo Bluetooth, i když je právě vypnuté.

Co však stojí za pochvalu je rychlost Touch ID, které je mnohem pohotovější.

App Store je po tolika letech používání zavedeného systému trošku nepřehledný a chvíli nám trvalo, než jsme vůbec našli top 200 nejstahovanějších aplikací zdarma/placené.

Skvěle jsou vyřešeny i Zprávy, kde máte rychlé volby pro poslání vašim přátelům.

Zatím se tedy po prvních pár hodinách používání zdá, že iOS 11 na tom není s chybovostí tak hrozně, jako jsme tomu byli zvyklí u dřívějších verzí.