Zakladatel Applu a velký vizionář Steve Jobs – zároveň i člověk, který se dokázal za svůj život poprat s velmi důležitými událostmi, které tak ovlivnily celý svět. O Stevu Jobsovi ale ví spousta lidí, ovšem o Timu Cookovi, současnému šéfovi, se ví pouze málo. Podívejte se proto na nějaké fakty.



Ještě v době, kdy Cook nepracoval pro Apple, se ho ovšem společnost snažila získat. Tim Cook ovšem vždy odmítal a později dokonce ani nezvedal telefony. Své rozhodnutí nakonec změnil a nyní stojí v čele.

Tim Cook pochází z velmi skromné rodiny. Jeho otec pracoval v místní loděnici a matka byla bez práce. Denně se totiž staralo o něj a jeho sourozence. Jeho bratr nyní pracuje jako ředitel loděnice, kde vydělával peníze otec.

To, že je Tim Cook homosexuál, není žádná novinka. Apple se tak kvůli tomu začal angažovat i do akcí podporující právě tuto skupinku lidí. Zajímavé ovšem je, co Tim Cook řekl – podle jeho vlastních slov se za nic samozřejmě nestydí, ovšem bere to ten největší dar od Boha, který mohl dostat.

Tim Cook má velmi přísný rozvrh – vstává už v 4:30 a stíhá si před prací dát i posilovnu. I přesto to své kanceláře chodí velmi brzo a začíná i takto brzo vyřizovat pracovní hovory.

I když se tento fakt může zdát jako ironie, tak Cook nemá rád, jak se zachází s lidmi v továrnách po celém světě a to i tam, kde se dává dohromady. Jako obhajobu používá i to, že dříve v továrně jako dělník pracoval.

Jeho rodiny stále žije ve stejném domě, kde se narodil a to i přes fakt, že má jejich syn miliony dolarů na svém účtě. Tim Cook se ovšem za nic nestydí a i on sám žije spíše skromně.

Mezi jeho hlavní oblíbence patří především politik Bobby Kennedy a hlavně bojovník za práva afroameričanů Martin Luther King Jr. Když byste se podívali přímo do jeho kanceláře, oba z nich naleznete na stěně.

Tim Cook je člověk, co se nebojí veřejně pochválit ostatní firmy. Sám třeba řekl, že se mu velmi líbí Facebook a že k této společnosti nahlíží s respektem.

Zaměstnanci ho opravdu milují – není totiž ten typ, co si nechá nosit jídlo do kanceláře nebo chodí do nejdražší restaurace přes ulici. Cook totiž chodí jíst přímo se svými zaměstnanci a nehraje si tak na něco víc.

Pokud čekáte, že CEO Applu lítá do práce helikoptérou, kterou parkuje na soukromém letišti hned vedle svého zámku s 12-ti koupelnami, jste na omylu – a to hodně.  Tim Cook bydlí v průměrném čtyřpokojovém domě v Palo Alto v Kalifornii. V přední části domu je malý dvůr.  Dokonce sám říká, že si občas připomene, odkud vlastně pochází.

Zdroj: celebrityfunfacts.com