Apple Watch určitě nebyly prvními chytrými hodinkami, už předtím prodával své výrobky například Samsung, ovšem byly to právě ony, kdo vehnal směr a dostaly se tak do podvědomí spousty uživatelů. Nyní je na trhu už spousta chytrých hodinek, fitness náramků a i hybridů nabízející něco z obou zařízení. Jak se mezi tím vyznat?



Nejoblíbenější jsou bezesporu chytré hodinky – ať už Apple Watch nebo jiné od ostatních výrobců. Chytré hodinky uživateli umožní instalovat aplikace, na displeji tak různě reagovat a dokonce i telefonovat. Zároveň sledují vaše životní funkce a využít je mohou i sportovci. Jejich cena je ovšem vyšší a u některých modelů se může vyšplhat na více než 10 tisíc.

Dále tu jsou fitness náramky, které se na trhu drží už opravdu pěknou dobu. Zde Apple přímo zastoupení nemá, ovšem veškeré jejich funkce zvládají právě hodinky Apple Watch. Mezi nejpopulárnější výrobce patří určitě FitBit, kterému ovšem poslední dobou začíná kvalitou i cenou šlapat na nohy Xiaomi. Tyto náramky zvládají nejzákladnější funkce – krokoměr, měří kvalitu spánku, ukazují spálené kalorie atd – ty lepší mají i displej, takže vám ukáží i čas. Výhodou těchto náramků je bezesporu jejich cena – ty nejlacinější začínají už na 300 korunách a i tak se můžou pochlubit poměrně slušným hodnocením.

Pro lidi, kteří hledají něco mezi, se zde objevily i takové zařízení, které nabídne něco mezi. Jde spíše o chytré hodinky, které vám nabídnou displej – tím pádem vidíte čas, můžete veškeré své pokroky, srdeční tep, spálené kalorie atd sledovat přímo na nich a nemusíte používat telefon. Ty lepší dokonce umožní nastavení notifikací, takže vám v případě příchozí sms dají vědět. Oproti Apple Watch ovšem nabídnou znatelně horší kvalitu displeje a možnost nainstalovat aplikace zde taky nehledejte. Zaujmou ovšem cenou a ta startuje už na 4000 tisících, což je asi třetina ceny Apple Watch.

Zdroj: novinky.cz