Apple plánuje vyvinout samoobslužnou kyvadlovou dopravu, která bude převážet zaměstnance Applu z jedné budovy do druhé v podobě autonomních vozů, jak uvedl The New York Times. Projekt má označení „PAIL“ a znamená „Palo Alto to Infinite Loop“, tedy ve městě Paol Alto do Infinite Loop centrály.



Apple má mnoho zkušeností ze svého utajovaného projektu „Titan“, kde najal stovky lidí se zkušenostmi v oblasti automatizace a výroby automobil. Tým zkoumal a testoval širokou škálu technologií, včetně tichých motorizovaných dveří, interiéru bez volantu nebo plynových pedálů, displejů s rozšířenou realitou.

Bohužel se postupem času rozešla myšlenka Apple Car, kdy z automobilu od Applu se stal pouze systém pro řízení vozu a později Apple CarPlay, tedy asistent do automobilu k poslechu hudby, navigace a internetového prohlížeče.

Apple ještě v roce 2015 testoval systém pro řízení vozu na několika automobilech Lexus RX450h. Od dubna letošního roku jsou vozidla opět v pohybu na silnicích v oblasti Cupertina, tedy místě, kde je centrála Applu, a není jasné jaké další plány je čekají.

Zdroj: macrumors.com