Podle zpráv společnosti TechCrunch získal Apple společnost Lattice Data. Ta se specializuje na umělou inteligenci, která se zabývá takzvanými „Dark Daty“, ve volném překladu „Temnými daty“. Dohoda byla uzavřena před několika měsíci, přičemž se přibližně 20 inženýrů z Lattice Data připojí k Applu.



Lattice Data byla založena v roce 2015 Christopherem Réem, Michaelem Cafarellou, Raphaelem Hoffmannem a Fengem Niu na základě výzkumu ze Stanfordu. Společnost navýšila své finanční prostředky přibližně o 20 milionů dolarů právě díky společnostem GV, Madrona nebo InQTel. Apple měl za tuto společnost zaplatit okolo 200 milionů dolarů, ale další konkrétní informace, které tento gigant zatajuje o svých plánech, zůstávají nejasné. Zatímco se Cupertinská společnost nevyjádřila o Lattice Data, vydala standardní prohlášení:

„Společnost Apple kupuje čas od času menší společnosti založené na vývoji různých technologií. Obecně ale nehovoříme o našich cílech ani plánech s těmito společnostmi.“

Princip této společnosti spočívá v tom, že převádí „Dark Data“ nebo data, která jsou nestrukturovaná a tvoří okolo 70%-80% celkových dat. To jsou například texty a obrázky. Tyto data pak převádí na strukturovaná data, která jsou pro zpracování a analýzu použitelná.

Lattice Data není samozřejmě jedinou společností, kterou Apple koupil právě kvůli vývoji umělé inteligence. Apple v loňském roce získal společnost Turi se sídlem v Seattlu a současně rozšířil své kanceláře, aby se více zaměřil právě na vývoj umělé inteligence. Po akvizici společnosti Turi se společnost Apple přeměnila na specializovanou divizi, která bude vytvářet budoucí funkce pro své produkty.

Zdroj: 9to5mac.com