Už od července údajně pracuje společnost Apple na zajištění „velkého množství“ modulů objektivů fotoaparátu pro nové iPhony, které budou uvedeny v září tohoto roku. Důvodem je otevření nových dodavatelských továren na výrobu těchto modulů.



Apple slibuje vysoký výnos pro dva dodavatele – Largan Precision se sídlem v Tchaj-wanu a Genius Electronics Optical se sídlem v Číně. Largan, častý dodavatel pro jablečnou společnost vynaložil 661 milionů dolarů na novou továrnu v Taichungu.

Zprávy dosud poukázaly na tři iPhony, které přicházejí tento rok. Z těchto dvou modelů se předpokládá, že dva fotoaparáty pro iPhone 8 a iPhone 7s Plus, budou používat fotoaparáty s dvojitým objektivem, jako je loňský iPhone 7 Plus. Ten umožňuje optický zoom a režim portrét, který uměle rozmazává pozadí. Standardní iPhone 7s bude pravděpodobně s jedním objektivem jako jeho předchůdce.

Továrna Largan by tak mohla ulevit Applu od nedostatku těchto modulů. I tak některé zprávy naznačují, že iPhone 8 nebude zahrnut do hromadné výroby až do poloviny září. Pozdní start se ale obvykle připisuje spíše problémům s 5,8 palcovým OLED displejem. Usílí továrny Largan bude mít tedy minimální dopad na dřívějším uvedení iPhonu 8 na trh.

Zdroj: appleinsider.com