Společnost Samsung je jednou z jediných společností, která je schopna spolehlivě vyrábět OLED displeje, které jsou vhodné pro společnost Apple. To Samsungu zaručuje monopol s OLED displeji a umožňuje jihokorejské společnosti zvyšovat ceny.



Nový rozhovor s investory, který sdílel analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo říká, že dodávka OLED panelů pro iPhone je „plně řízena společností Samsung“, přičemž Apple pravděpodobně zaplatí až 130 dolarů za OLED panel, což je o 75 dolarů více než 5,5″ LCD panel iPhonu Plus, který je dražší pouze o 55 dolarů.

Zvěsti naznačují, že ceny za nadcházející OLED displejem vybavené iPhone 8 by mohla začínat někde kolem 1.000 dolarů za základní model s 64 GB kapacitou. OLED displej také ponese 3D senzory pro rozpoznávání obličeje a řadu dalších pokročilých komponent, které mohou mít za následek zvýšení ceny.

OLED displeje, které poskytuje jeden výrobce, mohou také vysvětlit příčinu výrobních obtíží a omezení dodávek. Očekáváme, že nový iPhone 8 s OLED displejem bude k dispozici v omezeném množství i několik měsíců po jeho uvedení.

Ming-Chi Kuo tvrdí, že Apple potřebuje naléhavě najít jinou společnost, která může OLED displeje dodávat. Apple údajně investuje miliardy do LG OLED displejů s cílem zajistit až 45 000 panelů, které pokryjí měsíc výroby. Nakoupené stroje na výrobu OLED displejů od společnosti na Tchaj-wanu, zabývající se výzkumem OLED technologií, mají za cíl omezit spoléhání se na dodávky OLED displejů společnosti Samsung.

Až do doby, kdy bude společnost Apple schopna diverzifikovat svůj dodavatelský řetězec OLED displejů, bude pro společnost dost obtížné zajistit dostatek zásob za přiměřenou cenu. Apple letos představí pouze jeden iPhone s OLED displejem a dva iPhony se standardním LCD displejem.

Zdroj: macrumors.com