Dnes společnost Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) oznámila, že domácí bezpečnostní kamera Circle 2 připojená kabelem nebo s držáky nyní spolupracuje se souborem aplikací Apple HomeKit. Stačí, abyste nastavili spojení kamery Circle 2 Wired s aplikací Apple Home, a můžete si užívat přístup k živě přenášenému videu z kamery na svém iPhonu® a iPadu®. K dispozici budete mít oznámení na zamykací obrazovce iPhonu a iPadu nebo přímo na hodinkách Apple Watch® a můžete používat příkazy, které automaticky spustí určité akce, například se mohou sama rozsvítit světla, jakmile kamera detekuje v zorném poli pohyb.



„Softwarový balík HomeKit skutečně doplňuje jednoduchost nastavení a používání kamer Circle 2,“ řekl Vincent Borel, ředitel nových oborů ve společnosti Logitech. „Zaměřujeme se na funkce, které mají v životě smysl a které vám umožní snadno a bezpečně ovládat kameru Circle 2 a současně rozšíří její možnosti. Můžete na iPadu třeba kontrolovat, co dělají vaše děti v jiné místnosti, nebo mít větší klid, když pojedete pryč – díky balíku HomeKit jsou kamery Circle 2 ještě větším přínosem pro vás i vaši rodinu.“

Kamery Circle 2 s balíkem HomeKit vám poskytnou přístup k živému záběru kamer v aplikaci Home na vašem iPhonu, iPadu nebo v Apple Watch, a to doma, když jste připojeni na stejnou Wi-Fi síť, nebo na dálku, pokud si nastavíte svou Apple TV® nebo iPad jako domácí hub. Jste-li v kuchyni a chcete vidět, kdo je dveřmi, můžete snadno požádat asistentku Siri, aby zobrazila živý záběr kamery – stačí říci: „Hey Siri, show me the Home Security camera.“

O činnosti kamery Circle 2 můžete být průběžně informováni, zatímco budete pryč, na zamykací obrazovce vašeho iPhonu nebo iPadu nebo hodinkách Apple Watch. Můžete rovněž využít čidlo pohybu kamery Circle 2 k automatickému spouštění určitých akcí, například rozsvícení světel při detekci pohybu, což může účinně odradit nežádoucí návštěvníky, i když nebudete doma. Navíc můžete používat sesterskou aplikaci Logi Circle pro operační systém iOS, která vám nabízí další vyspělé funkce, například náš oblíbený video deník Day Briefs.

Se softwarovým balíkem Apple HomeKit spolupracuje jak kamera Circle 2 Wired připojená kabelem, tak kamery připojené do držáku do elektrické zásuvky Plug Mount nebo držáku na okno Window Mount.

Cena a dostupnost

Noví i stávající majitelé kamer Circle 2 Wired mohou možnosti nově integrovaného softwarového balíku HomeKit využívat již dnes (stávající uživatelé kamer Circle 2 by se měli podívat sem na pokyny týkající se updatu). Kamera Circle 2 Wired je k dostání v České republice u vybraných partnerů za cenu 4 990 Kč. Od října též v prodejních místech společnosti Apple a na Apple.com v USA i v Evropě. Držák do okna Circle 2 Window Mount bude rovněž k dostání v prodejnách Apple za 39,95 USD. Držák do elektrické zásuvky Circle 2 Plug Mount bude možné zakoupit na Apple.com za 29,95 USD. Další informace můžete získat na adrese Logi.com/Circle2.