iPhone X je největším posunem od prvního iPhonu! K dispozici budou pouze dvě barvy. Space Gray a Silver. iPhone X má nový Super Retina Displej. iPhone X bude možné probouzet zvednutím nebo dotykem na vypnutou obrazovku. Bude se přejíždět ze spodní strany displeje. Nově je řešená i Siri, která se vyvolává hlasem. Nově se objevuje Face ID, které nahrazuje Touch ID z Home Buttonu. Face ID je velmi složité – proto se nad displejem nachází soustava sensorů.



Rozpoznávání probíhá pomocí několika bezpečnostních prvků. Třeba pomocí 30 tisíc neviditelných infračervených bodů, které iPhone snímá z vašeho obličeje. Apple kvůli této technologii vyvinul A11 Bionic neural engine. Díky tomu vás bezpečně rozpozná i když budete mít čepici, změníte účes nebo si vezmete brýle. Face ID funguje v noci i ve dne. Rozpozná vás, i když se vám bude měnit obličej. Veškerý výpočet probíhá uvnitř iPhonu.

Díky senzoru hloubky můžete pořizovat Portrait mode selfies z přední kamery. Vše je poháněno čipem A11 bionic. Díky němu přibyly dvě hodiny na baterii. Nabíjení je bezdrátově jako u iPhonu 8 a 8 Plus. Phill Přichází s produktem AirPower, který dokáže nabíjet iPhone 8 a iPhone X, Apple Watch a AirPods pomocí bezdrátového dobíjení. Dostupný bude příští rok.

iPhone X bude dostupný od 999 dolarů. Objednat jej je možné od 27. října a doručuje se 3. listopadu. Dostupný bude buď se 64 GB nebo s 256GB.