CEO společnosti Apple, Tim Cook poskytl rozhovor pro pořad Good Morning America stanice ABC News. Rozhovor trval asi 10 minut a došlo i na dotazy od diváků, kde přišlo na přemrštěnou cenu iPhonu X. Tim Cook tuto cenu obhájil tím, že to není vysoká cena vzhledem k věcem, které jsou nově implementovány do tohoto zařízení.



Cena by měly být spíše výhodou, protože iPhone X je postaven na stále více a více technologiích. Zároveň zdůraznil, že většina uživatelů využije výhodných balíčků od operátorů, takže nebudou platit finální celkovou cenu jednorázově. To ovšem platí spíše v USA, kde je cena pouze 999$. V našem dřívějším článku můžete srovnat, kde je nejvýhodnější koupit iPhone X.

Tim Cook se však vřele věnoval ARKitu, tedy rozšířené realitě, ve které vidí velkou budoucnost, ale pravou podstatu ukáže až čas. Ukázal např. aplikaci IKEA Place, kde můžete instalovat 3D model nábytku do svého domu a vyzkoušet si, jak bude ve skutečnosti vypadat na určitém místě. Ta je mimochodem už v App Storu pro USA volně ke stažení.

Rovněž se hovořilo o zabezpečení rozpoznávání tváří tzv. Face ID. Přišla však řeč i na Divadlo Steva Jobse, kde se odehrála prezentace oznamující iPhone X, iPhone 8, 8 Plus, Apple Watch Series 3 a Apple TV s 4K rozlišením.

Společnost funguje i nadále na hodnotách, které přenechal Applu Steve Jobs i proto je Divadlo Steva Jobse skvělá pocta pro představování nových produktů.

Zdroj: cultofmac.com