Společnost Contrast, která stojí za vznikem Launch Center Pro a Contact Center, přichází s novou aplikací pro počasí navrženou právě pro nový iPhone 8. Tato aplikace vyhodnocuje data právě na základě geografických údajů.



Weather Atlas obsahuje všechny základní informace, které můžete očekávat od aplikace této kategorie. Teplota, atmosférické podmínky nebo třeba průběh počasí podle hodinového členění jsou k dispozici v rámci aplikace nebo přidaných widgetů. Weather Atlas však toho využívá mnohem víc. Tou je například možnost porovnávání více meteorologických dat. Další možností je i vizualizace průběhu teploty nebo srážek.

Jednou z nejznámějších funkcí postavených na této aplikaci je přizpůsobení vlastního motivu. Aplikace obsahuje několik ikon, které si můžete pro aplikaci zvolit na svou domovskou obrazovku. Společnost Contrast má v plánu pochopitelně více motivů, které pravděpodobně představí s aktualizacemi.

Weather Atlas využívá spodní navigační lištu. To umožňuje udržet všechny ovládací prvky přímo v dosahu palců a dává mapě počasí prominentní pohled. Jde zřejmě o návrh rozhraní pro nadcházející iPhone 8. Nejnovější zprávy naznačují, že nadcházející přístroj bude zaměřen na navigaci gesty právě díky svému displeji.

Weather Atlas je nyní k dispozici zdarma ke stažení na App Storu.

Zdroj: 9to5mac.com