Kromě černého roláku, modrých džínů a černých botasek New Balance, byl Steve Jobs známý i svou zálibou v německých dopravních prostředcích. Miloval svou motorku od BMW, ovšem nejčastěji jezdil ve stříbrném Mercedesu SL55 AMG. Nejzajímavější ale bylo to, že ho nikdy nebylo možné poznat podle poznávací značky – žádnou neměl.



Spoustě lidí tedy vrtalo hlavou, kolik Steve Jobs musel zaplatit na pokutách. Nebo měl snad protekci? Jednalo se o velmi úspěšného podnikatele, který tam mohl být v malíku tamější úřady. Pravda je ovšem trochu jinde a Steve tak nezaplatil ani dolar.

V kalifornském zákoníku nalezl menší mezeru – podle ní má každý majitel auta 6 měsíců na to, aby si obstaral poznávací značku a tu na auto připevnil. Jobs se tedy dohodl s leasingovou společností, která mu každých 6 měsíců připravila nový sportovní vůz a on tak nemusel řešit poznávací značku. Spokojeni byli nakonec všichni – Steve Jobs měl po půl ruce nové auto a mohl jezdit bez poznávací značky. Leasingová společnost mohla prodávat luxusní sporťák po Stevu Jobsovi a právě nový majitel mohl být hrdý na to, po kom vlastně vůz má.

Zdroj: thenextweb.com