Nemusíte se bát, nedal jsem se ani na kuchařskou show, ani se nechystám zničit iPhone ve friťáku. V rámci aktuálního cestování po Kalifornii jsme zažili extrémní teploty a podařilo se mi přehřát iPhone. Co se stane a jak se zachovat?



Jaké teploty snese iPhone? Apple oficálně uvádí, že iPhone je vhodné používat při teplotách od 0°C po 35°C. Přežít by měl v klidovém stavu teploty v rozsahu -20°C až 45°C. My jsme ale zažili v Mrtvém údolí 49°C a pokud máte telefon na palubní desce auta při navigování a teploty stoupají na 40°C, může se telefon snadno přehřát. Apple s takovou variantou počítal, v telefonu jsou teplotní čidla a při překročení přijatelné teploty se telefon vypne, respektive se přepne do speciálního úsporného režimu.

Co dělat s přehřátým iPhonem? V první řadě pomáhá telefon vyndat z obalu, pokud jej v obalu máte. Při vysokých teplotách se vyvarujte dobíjení, které ještě víc zahřívá baterii a snažte se vypnout nepotřebné služby jako BT, WiFi a GPS. Samozřejmě můžete telefon chladit, ale vyvarujte se prudkému schlazení, které by mohlo vést ke kondenzaci vzdušné vlhkosti či jinému poškození.

Za poslední 3 týdny se mi iPhone přehřál celkem 3x. Vždy stačilo jej skrýt před sluncem a nechat zchladnout třeba kontaktem s lidským tělem. Při extrémních teplotách telefon občas ztrácel signál, na místech, kde prokazatelně byl, ale jinak fungoval spolehlivě.