MacBook Pro dorazil v roce 2016 poprvé s rozšířením klávesnice v podobě Touch Baru. Pro většinu lidí to není hlavní důvod upgradu, ale když už upgrade chtějí, po Touch Baru pokukují a na svém zařízení ho chtějí. Překvapení ale přijde už při prvním kontaktu se sklem dotykové lišty. Nedostaví se žádná haptická odezva. Aplikace Haptic Touch Bar tento problém řeší.



 

Pokud Touch Bar používáte, možná občas tápete, zda jste kliknuli správně nebo jestli váš dotyk byl mimo skleněnou plochu. Aplikace Haptic Touch Bar se to řeší tak, že vám přinese haptickou odezvu. Jak, když jí samotný Touch Bar nemá? Řeší to pomocí vibračního motorku, který MacBook má. Ten je ukrytý pod Track Padem. Počítá se tedy s tím, že pokud pracujete s Touch Barem, máte druhou ruku na Track Padu. Nemusíte na to ani nijak myslet a po nainstalování aplikace zjistíte, že je tato poloha vlastně přirozená a haptiku budete chytat po každém po tapnutí na Touch Bar.

Nově by navíc aplikace měla podporovat haptiku při dotyku kteréhokoliv tlačítka na Touch Baru. Dříve aplikace podporovala pouze vybrané (F1-F12). Nyní ale zavibruje při dotyku na kterékoliv tlačítko, které v kontextové nabídce MacBooku najdete.

Aplikace je zpoplatněná, ale její zkušební verze je po dobu 14 dnů ke stažení zdarma. Stáhnout si ji můžete na stránkách vývojáře.