Apple dnes vydal 5. beta verzi macOS High Sierra 10.13.1 pro registrované vývojáře, kteří mohou stahovat tuto verzi pomocí Developer Center, nebo přes Mac App Store > Aktualizace s nainstalovaným profilem vývojáře. 5. beta vyšla pouze 3 dny po 4. beta, takže aktualizace byla hodně rychlá.



Aktualizace obsahuje opravu závažné chyby zabezpečení ve standardu WPA2 Wi-Fi, který chrání mnoho moderních sítí Wi-Fi. Pomocí útoku na přeinstalaci klíčů nebo „KRACK“ mohou útočníci využívat nedostatky v protokolu WPA2, aby dešifrovali síťovou komunikaci, aby odhalili citlivé informace. Tento útok není možný s opravou v macOS 10.13.1.

Také je v nové aktualizaci macOS 10.13.1 řada nových Unicode 10 emoji jako je bláznivý obličej, koláč, pretžel, t-rex, upír, explodující hlava, zvracení, láskavé gesto, mozek, šátek, zebra, žirafa, koláč, ježek a další. Nové emodji jsou také k dispozici v systémech iOS 11.1 a watchOS 4.1.

macOS High Sierra je hlavní aktualizací, která přináší APFS, nový modernější souborový systém, vylepšení kódování HEIF a HEVC pro menší velikosti souborů bez ovlivnění kvality, Metal 2 a několik nových funkcí pro Safari, jako je automatické blokování videa a inteligentní sledování prevence pro lepší ochranu soukromí uživatelů.

Zdroj: macrumors.com