Společnost Apple nedávno koupila firmu PowerbyProxi, která navrhuje řešení bezdrátového napájení, uvádí zprávy z Nového Zélandu prostřednictvím Stuff . Senior viceprezident společnosti Apple v oblasti hardwarového inženýrství, Dan Riccio, řekl týmu Stuff , že tým PowerbyProxi bude „skvělým přínosem, protože Apple pracuje na vytvoření bezdrátové budoucnosti„.



Chceme přinést skutečně snadné nabíjení více místům a dalším zákazníkům po celém světě,“ dodal Riccio.

Společnost PowerbyProxi byla založena v roce 2007 a vyvíjí technologii bezdrátového nabíjení, která umožňuje lidem nabíjet smartphony a další zařízení bez nutnosti kabelu. PowerbyProxi vyvinul modul Proxi, modulární bezdrátový napájecí systém, který se může přizpůsobit a integrovat do nejrůznějších produktů a situací a dodává až 100 wattu napájení do zařízením, jako jsou třeba drony a roboti.

Modul Proxi-Module, který je vybaven modulárním, vodotěsným designem, umožňuje přizpůsobit se řadou případů v použití, nabízí nejvyšší výkonovou hustotu jakéhokoli řešení na trhu s konečnou účinností 91 procent „bezprecedentní výkon“ se sníženou tepelnou ztrátou.

PowerbyProxi také pracuje na vývoji budoucího standardu bezdrátového nabíjení společnosti Wireless Power Consortium a získal ocenění a finanční prostředky za svojí práci. Společnost Apple je od února 2017 členem konsorcia Wireless Power Consortium.

Ve svém prohlášení zakladatel společnosti PowerbyProxi Fady Mishriki řekl, že jeho tým je „nadšený„, že se připojí k Apple.

Tým a já jsme nadšeni, že jsme se připojili k Apple. Je to obrovské vyrovnání s našimi hodnotami a jsme rádi, že budeme pokračovat v růstu v Aucklandu a přispějeme k velkému inovování bezdrátového nabíjení z Nového Zélandu.

Apple v září odhalil iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X a všechna tři nová zařízení jsou vybavena bezdrátovým nabíjením založeným na Qi, které jim umožní nabíjet bezdrátové nabíječky s certifikací Qi.

Společnost Apple již vyvíjí vlastní bezdrátovou nabíjení, která dokáže nabíjet iPhone, Apple Watch a AirPods současně, díky přidání PowerbyProxi by se společnost Apple mohla rozšířit do řady dalších nabíjecích doplňků pro domácí i maloobchodní použití.

Není jasné, kolik Apple zaplatil za nákup PowerbyProxi, a ani Dan Riccio neprozradil, jak bude v budoucnu Apple využívat technologii PowerbyProxi.

Zdroj: macrumors.com