Společnost Apple dnes obdržela schválení od Federální komise pro komunikaci ve Spojených státech pro svůj nadcházející model iPhone X, což znamená, že zařízení prošlo všemi potřebnými testy a bylo schváleno k prodeji.



Od představení modelu iPhone X byly na stránkách produktů Apple X společnosti Apple uvedena poznámka pod čarou, která uvádí, že schválení FCC ještě nebylo dosaženo.

FCC musí schválit všechna rádiová zařízení předtím, než budou moci být legálně prodávány ve Spojených státech, včetně všech telefonů iPhone. Program FCC je navržen tak, aby zajistil, že RF zařízení ve Spojených státech „budou fungovat efektivně“, nezpůsobí škodlivé rušení, nesplní limity pro lidské vystavení vysokofrekvenčnímu záření a nesplní další pravidla FCC.

Tři modely iPhone X byly schváleny pro prodej společností FCC, takže společnost Apple bude nyní moci odstranit toto znění na webu iPhone X. Schválení společnosti FCC pro zařízení iPhone X přichází těsně tři týdny před datem, kdy společnost Apple přijme předběžné objednávky na iPhony.

Předběžné objednávky iPhone X budou zahájeny v pátek 27. října před oficiálním datem uvedení na trh 3. listopadu.

Předpokládá se, že dodávky zařízení iPhone X budou kvůli výrobním problémům s fotoaparátem TrueDepth, které se používají k rozpoznávání obličeje (Face ID), takže je pravděpodobné, že bude zařízení po zbytek roku 2017 a v prvních měsících roku 2018 nedostatkové zboží.

Zdroj: macrumors.com